Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ



Επιστολή παραίτησης

Με την παρούσα επιθυμώ να κάνω γνωστή την πρόθεσή μου να παραιτηθώ της θέσης του Γεν. Γραμματέα της Α΄ Ένωσης Λειτουργών ΜΕ Πέλλας.


Η κατά τους τελευταίους 2 μήνες υποτυπώδης παρουσία του Δ.Σ. στα κοινά του κλάδου με 1 μόνο συνέλευση και ελάχιστες επισκέψεις μελών του Δ.Σ. στις σχολικές μονάδες, φανερώνει την πλήρη απαξία στην οποία έχει περιέλθει το σωματείο στην περιοχή μας. 

Ενώ είχε αποφασισθεί στην τελευταία συνεδρίασή του στις 08-03-2012 να ξεκινήσει κύκλος επισκέψεων των μελών του Δ.Σ. με αιχμή την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που σχεδιάζει του Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο με λύπη διαπίστωσα ότι είμαι ίσως το μόνο μέλος που ουσιαστικά επισκέφθηκα περί τις 7 σχολικές μονάδες της περιοχής στα πλαίσια της παραπάνω απόφασης.

Διαπίστωσα λοιπόν την τυπική αλλά και ουσιαστική απουσία του κλάδου στα κοινά προβλήματα που θα προκύψουν πολύ σύντομα.

Επίσης διαπίστωσα με μεγάλη λύπη πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν διοικήσεις που ακροβατούν στα όρια της νομιμότητας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία σχολικών μονάδων αλλά και να δημιουργείται στους συναδέλφους το αίσθημα της μεροληπτικής αντιμετώπισης την ώρα που αυτοί καλούνται πάση θυσία να υπερασπίζονται το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με ολοένα και λιγότερα μέσα και υφιστάμενοι συνεχείς περικοπές. Τέτοιες συνθήκες δεν ταιριάζουν στα προσωπικά μου πιστεύω. Δεν βρίσκομαι στο συνδικαλισμό για να κάνω τον αστυνόμο ή το χωροφύλακα, πολλώ δε μάλλον για να συμμετέχω σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Εδώ θα επιχειρήσω μια πρόβλεψη....

Οι εργασιακές συνθήκες στο Δημόσιο θα επιδεινωθούν με αποτέλεσμα και ο κλάδος να κληθεί να διαχειρισθεί βεβιασμένη μείωση προσωπικού, ίσως και με όχημα την Αξιολόγηση -ενός θεσμού που κατά τα άλλα τον υποστηρίζω και τον θεωρώ αναγκαίο. Όχι όμως ως όχημα που θα οδηγεί στις απολύσεις και στις μισθολογικές περικοπές.

Θεωρώ τέλος τον εαυτό μου αρκετά ματαιόδοξο όπως αποδεικνύουν οι πραγματικές εξελίξεις, αφού στην τρίτη μου ουσιαστικά θητεία σε Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ πίστεψα σε έναν εναλλακτικό συνδικαλισμό.
Δημιουργικό με θέσεις και προτάσεις - όχι στείρες αρνήσεις και συντηρητικές επιλογές του χθες, επαναπαυμένο σε κεκτημένα αναντίστοιχα των αναγκών του σήμερα.

Πίστεψα και συνεχίζω -ελπίζω όχι μάταια- να πιστεύω σε συμμετοχή στα κοινά -όχι σε ισοπεδωτική αποχή- γιατί το να διατυπώνεις άποψη είναι απείρως δυσκολότερο από το να απορρίπτεις και να κατηγορείς τα πάντα.

Τα σωματεία οφείλουν να είναι εμπροσθοβαρή επιβάλλοντας ατζέντες και όχι δρώντας κατασταλτικά, μηχανικά, εν τέλει αυτοκαταστροφικά.

Θα αποτελεί σταθερή μου θέση, η επιλογή να συμμετέχω στα κοινά ακόμη και μέσα από σχήματα συστημικά, διότι ακράδαντα πιστεύω ότι οι λύσεις στο συστημικό πρόβλημα των συνδικάτων και της πολιτικής γενικότερα προκύπτουν μόνο με συμβατική συμμετοχή και όχι με τη δημοφιλή μεν, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δε, αντισυστημική συμπεριφορά και δράση των άκρων.
Αυτό αποτελεί και βαθιά πολιτική, μη-κομματική μου πεποίθηση.

Πριν τη σύνταξη της παρούσας αναρωτήθηκα πολλές φορές για το νόημα να απευθυνθώ στους συναδέλφους, την ώρα που απείρως σπουδαιότερα ζητήματα όλους μας απασχολούν,

Ωστόσο, έκρινα σκόπιμο να τη δημοσιεύσω για λόγους ευθιξίας, και βαθιάς εκτίμησης σε όλους όσοι με πίστεψαν σταθερά τα τελευταία χρόνια δίνοντάς μου την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω, ως απλό μέλος, ως Αντιπρόεδρος, ως Γεν. Γραμματέας καθώς και ως Σύνεδρος στο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Εμπειρίες μοναδικές, ανεξίτηλες, ταυτόχρονα δε παιδευτικές.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με εκτίμηση 
Γιόρτσος Α. Γεώργιος

   

4 σχόλια :

opws ta leei einai kai exei dikio na diamartyretai.Sunexixise ton agwna sou.

den ton ksero ton tipo alla kati m leei oti i vroma eftase pantou kai aganaktise

Πολύ λυπήθηκα διαβάζοντας την παραίτηση του Γιώργου γιατί ακούγοντας τον κατά καιρούς στις ενημερώσεις που μας έχει κάνει κατάλαβα πόσο έξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος είναι.Το σωματείο μας έγινε φτωχότερο μετά από αυτήν την παραίτηση.

Προφητική η επιστολή και το περιεχόμενό της...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...