Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

"ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.




Το πρωί της Τρίτης  15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή Διατροφή και Εφηβεία» από τους μαθητές και την υπεύθυνη του προγράμματος κα Τσιάκου Ασπασία, ΠΕ 02, στο Γυμνάσιο Προμάχων.  Στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο κος Καραδημητρίου Δημήτριος, ΠΕ 03.


Συγκεκριμένα, οι πέντε ομάδες του προγράμματος εκπόνησαν εργασίες ομαδικού χαρακτήρα, με θέμα τη μεσογειακή διατροφή και τη σχέση της με την εφηβεία. Αφού προηγήθηκε η προβολή του  περιεχομένου του προγράμματος από την υπεύθυνη καθηγήτρια, οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους στο διευθυντή, τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, όπως επίσης και στην προσκεκλημένη διατροφολόγο-διαιτολόγο, κα Φουντουκίδου Αναστασία.


Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος της αγωγής υγείας είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν μία καινοτόμο
παιδαγωγική μέθοδο, την εργασία αμιγώς σε ομάδες, να ανακαλύψουν μία πιο διερευνητική μορφή μάθησης μέσω της προσωπικής έρευνας και τελικά να εκτιμήσουν την αξία της  ομαδικότητας.

Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τη σπουδαιότητα της μεσογειακής διατροφής και να τη συσχετίσουν με την πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, την εφηβεία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, όπως μελέτη περίπτωσης, δραματοποίηση, παιχνίδια ψυχολογικού- βιωματικού χαρακτήρα, κατά τις οποίες τα παιδιά απέκτησαν μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της διατροφής.

Στη συνέχεια, η διατροφολόγος κα Φουντουκίδου έκανε μία ενημερωτική εισήγηση για την υγιεινή διατροφή.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά υγιεινού επιδορπίου που προετοίμασαν οι μαθητές του προγράμματος!


Το πρόγραμμα συντόνισε και επιμελήθηκε η καθηγήτρια Τσιάκου Ασπασία Πε02.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του γυμνασίου Προμάχων ,καθώς και στους καθηγητές τους ,που αποδεικνύουν καθημερινά πως έχουν μεράκι και ζήλο για το λειτούργημα που επιτελούν.

Φωτογραφίες:










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...