Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Είτε τους δεχτείτε ως «φίλους» είτε όχι, οι πράκτορες θέλουν να ξέρουν τι λέγεται στο Facebook
Είτε τους δεχτείτε ως «φίλους» είτε όχι, οι πράκτορες θέλουν να ξέρουν τι λέγεται στο Facebook.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με λέξεις-κλειδιά τις οποίες χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και άλλα online μέσα και να εντοπίζει πιθανές απειλές. Η λίστα περιλαμβάνει προφανείς επιλογές όπως «επίθεση», «τρομοκρατία» και «βρόμικη βόμβα», αλλά και αθώες λέξεις όπως «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» και.. «χοιρινό».

Η λίστα, η οποία χρησιμοποιείται για την αναγνώριση απειλών όπως η τρομοκρατία αλλά και οι επιδημίες και οι φυσικές καταστροφές, δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation (EFF), η οποία απέκτησε το έγγραφο αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες (Freedom of Information Act).

Οι λέξεις-κλειδιά περιλαμβάνονται σε έγγραφο του 2011 στο οποίο βασίζονται οι πράκτορες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων προκειμένου να εντοπίζουν διαδικτυακές αναρτήσεις και δημοσιεύματα που «εκφράζονται με αρνητικό τρόπο» για υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σε επιστολή του προς την υποεπιτροπή Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών του Κογκρέσου, η EFF επικρίνει την κυβέρνηση για την «ευρεία, ασαφή και διφορούμενη» επιλογή λέξεων και φράσεων. Η λίστα, επισημαίνει η οργάνωση, περιλαμβάνει αθώες λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αποστολή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και προστατεύονται από τις διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία του λόγου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε αργότερα στη Huffington Post ότι οι επίμαχες λέξεις-κλειδιά είναι «η αφετηρία, και όχι το τελικό σημείο» για την αναγνώριση απειλών, και επέμεινε ότι το υπουργείο δεν αστυνομεύει το Διαδίκτυο για ενδείξεις εναντίωσης στην κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Μάθιου Τσάντλερ διαβεβαίωσε επίσης ότι το υπουργείο θα αναθεωρήσει και θα επικαιροποιήσει τη λίστα προκειμένου «να καταστήσει σαφείς και να μεταφέρει με ακρίβεια τις παραμέτρους και τους στόχους του προγράμματος».







ΠΗΓΗ :
http://periergaa.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...