Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

15
Για την ανάγκη διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της παράδοσής του στις ερχόμενες γενιές μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Βελβεντό Κοζάνης, το οποίο επισκέφθηκε χθες, δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.


Για την ανάγκη διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της παράδοσής του στις ερχόμενες γενιές μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Βελβεντό Κοζάνης, το οποίο επισκέφθηκε χθες, δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Η Κοζάνη λόγω των εργοστασίων της ΔΕΗ είναι ίσως η πλέον επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή της χώρας.

Ο «πράσινος» Πατριάρχης, όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω των πρωτοβουλιών του σε διεθνές επίπεδο για το περιβάλλον, επικαλέστηκε τη φράση της διάσημης ανθρωπολόγου Τζέιν Γκούνταλ σε διεθνές σεμινάριο που έγινε πρόσφατα στη Χάλκη, τονίζοντας ότι «τον πλανήτη μας, το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους δεν τα έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά τα έχουμε κλέψει...» και επισήμανε ότι αυτό το θεϊκό δώρο έχει υποχρέωση ο άνθρωπος να το συντηρεί και να το προστατεύει.

Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας σε ιερείς της Κοζάνης, στη διάρκεια ιερατικής σύναξης στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην πνευματική διάσταση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και όχι μόνο, συνδέοντάς τη με την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό.

«Οχι με την έννοια της τιμωρίας του», όπως εξήγησε, αλλά επειδή «η αποστασία, η οποία εβασίλευσε εις τη σύγχρονον κοινωνίαν δημιούργησε μια νοσηράν κατάστασην με τις ορατές της συνέπειες».

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τα θυρανοίξια του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβεντό που αποκαταστάθηκε πρόσφατα, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε οπωρώνα της περιοχής με ροδακινιές και στη συνέχεια τα Σέρβια. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...