Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΥΓΑ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.


Αυγά με διοξίνη στη Γερμανία

Δεν συντρέχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθησυχάζει το υπουργείο Γεωργίας

Αυγά με αυξημένη ποσότητα διοξίνης εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα στην περιοχή Έμσλαντ του βόρειου γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Το αγρόκτημα με τα 12.000 πουλερικά τέθηκε σε καραντίνα και τα αβγά που παρήγαγε αποσύρθηκαν από την αγορά, μετά τους ελέγχους που έγιναν.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία καθώς η διοξίνη είναι επικίνδυνη μόνο όταν καταναλώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε μικρές δόσεις η ουσία δεν θεωρείται επικίνδυνη.

Πρόσφατα εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης σε αβγά σε αγροκτήματα στην Κάτω Σαξονία και το γειτονικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Τον Ιανουάριο του 2011 προκλήθηκε πανικός στους κόλπους της Ε.Ε. όταν Γερμανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κότες και γουρούνια είχαν καταναλώσει ζωοτροφές μολυσμένες με διοξίνη με αποτέλεσμα να μολυνθούν τα αβγά, το κρέας των πουλερικών και των χοιρινών στα πληγέντα αγροκτήματα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...