Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ!


tromaktiko6 Προσοχή στο κινητό σας!
Ένα φαινόμενο που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό αλλά εξαπλώνεται με την παραγωγή περισσοτέρων «έξυπνων» συσκευών που είτε χρησιμοποιούν bluetooth είτε wi-fi, είναι η πρόσβαση από...
τρίτους σε προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην μνήμη του κινητού σας. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη λόγω της χαμηλής ασφάλειας της τεχνολογίας bluetooth και λέγεται bluesnarfing ή bluejacking, ανάλογα με την μέθοδο που χρησιμοποιείται.
Επαφές, φωτογραφίες, μηνύματα κειμένου και ομιλίας,
είναι άμεσα διαθέσιμα σε αυτούς που ξέρουν πως να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φορητός υπολογιστής. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, αρκεί ένα μικρό netbook ή smartphone, ειδικά αν είναι ικανά να τρέξουν Linux ή ακόμα και Windows Mobile.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που γίνεται αυτού του είδους το hacking. Συνήθως το κάνουν ιδιώτες σαν κακόβουλο «παιχνίδι». Αλλά υπάρχουν και επαγγελματίες που υποκλέβουν στοιχεία από επιχειρηματίες ή φωτογραφίες από διασημότητες και τα πουλάνε σε ενδιαφερόμενους για ανάλογες αμοιβές.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της πρώτης περίπτωσης είναι διάφοροι ιδιώτες που έχουν βρεί τα τηλέφωνα και τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορους ιστότοπους (ή ακόμα και γραμμένα σε τοίχους) σαν φάρσα. Οι επίδοξοι hackers συχνάζουν συνήθως σε περιοχές υψηλού βιοτικού επιπέδου καθώς οι πιθανότητες για κινητά καινούριας τεχνολογίας είναι περισσότερες, καθώς και σε μέρη που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, όπως καφετέριες και εστιατόρια καθώς το Bluetooth έχει μικρή σχετικά εμβέλεια.
Παραδείγματα της δεύτερης περίπτωσης είναι διάφορες προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στο Διαδίκτυο με μηνύσεις να εκκρεμούν εναντίων των υποκλοπέων, ενώ έχουν γίνει αρκετά σκάνδαλα που αφορούν υποκλοπές και μεγάλες εταιρείες, όπως το Hackgate τo 2005 κ.α.






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...