Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ" ΤΟ ΔΩΡΙΚΟ ΕΒΡΟΥ.


«Πράσινη αγροτική κοινότητα» το Δωρικό

Πρόταση για μετατροπή της δημοτικής κοινότητας υπέβαλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Πρόταση για μετατροπή της δημοτικής κοινότητας Δωρικού σε «Πράσινη αγροτική κοινότητα», με μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας, υπέβαλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Η πρόταση, προϋπολογισμού 14,3 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στο «Πρόγραμμα Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννης Φαλέκας, συγκριτικό πλεονέκτημα της πρότασης του δήμου Αλεξανδρούπολης είναι η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης, μέσα από τη δημιουργία δικτύου τηλεθέρμανσης.

Τόνισε, δε, ότι προϋπόθεση του προγράμματος αποτελεί η ενεργός συμμετοχή των κατοίκων, οι οποίοι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια σειρά από αλλαγές στα σπίτια τους, όπως η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης, φωτοβολταϊκών στις σκεπές, θερμομόνωσης, κουφωμάτων, αλλά και στην καθημερινότητα τους, για παράδειγμα να ανακυκλώνουν και να μετακινούνται με τα 20 ηλεκτρικά ποδήλατα, που θα προμηθευτεί ο δήμος.

Υπό την προϋπόθεση ότι το Δωρικό θα επιλεγεί για το πρόγραμμα, ο δήμος θα προμηθευτεί τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα: Δύο απορριμματοφόρα, ένα για συμβατικά και ένα για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, μικρό εννιαθέσιο λεωφορείο και αγροτικό αυτοκίνητο.

Ο κ. Φαλέκας υπογράμμισε ότι ο δήμος προωθεί παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν την εξοικονόμηση 1 εκ. ευρώ το χρόνο. Ειδικότερα, έχει εξασφαλίσει την αδειοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 20 σχολεία, καθώς και για την θέρμανση του δημοτικού κολυμβητηρίου με αντλίες θερμότητας. Όπως εξήγησε, το κολυμβητήριο θα θερμαίνεται από γεώτρηση που θα γίνει στην αυλή του, θα εφαρμοστεί δηλαδή η τοπική γεωθερμία.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο ΑΜΠΕ, θα εγκατασταθεί σε περιοχή της πόλης σύστημα τηλεδιαχείρισης του δημοτικού φωτισμού, με ηλεκτρονικό υπολογιστή, που θα εξασφαλίζει ότι μειώνεται η ζήτηση ρεύματος, νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, πριν νυχτώσει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...