Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.


Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε Εβραίο Ραβίνο από οπαδούς του ΠΑΟΚ

Το γύρο του κόσμου κάνει η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε Εβραίος Ραβίνος από οπαδούς που έφεραν τα χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ στην Αυστρία λίγο πριν την έναρξη του επαναληπτικού του «Δικέφαλου» με την Ραπίντ Βιέννης, την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ραβίνου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ του επιτέθηκαν με αντισημιτικά και χιτλερικά συνθήματα.

Επιπλέον καταγγέλλει την «υφέρπουσα ανοχή» της αυστριακής αστυνομίας, στο περιστατικό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, o ραβίνος δέχτηκε λεκτική κακοποίηση από οπαδούς που μιλούσαν γερμανικά αλλά φορούσαν φανέλες του ΠΑΟΚ, και η αστυνομία δεν έκανε τίποτα.

Οι οπαδοί φώναζαν «Έξω οι Εβραίοι» και χαιρετούσαν ναζιστικά, κάτι που θεωρείται έγκλημα στην Αυστρία, όμως όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε οι αστυνομικοί του συνέστησαν να ηρεμήσει, λέγοντας «Έλα, είναι απλώς ποδόσφαιρο».

Η αυστριακή αστυνομία ξεκίνησε σύμφωνα με τον Guardian έρευνα, ενώ ο Oskar Deutsch, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας - η οποία έχει συρρικνωθεί σε περίπου 9.000 άτομα από περίπου 200.000 πριν από την προσάρτηση το 1938, της χώρας στη ναζιστική Γερμανία – υποστήριξε ότι αυτό ήταν ένα ακόμη σημάδι ότι ο αντισημιτισμός στην Αυστρία είναι σε έξαρση. 

Το Simon Wiesenthal Center, οργάνωση που μάχεται τον αντισημιτισμό, έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το περιστατικό. «Η επιβολή του νόμου δεν μπορεί να είναι ουδέτερη απέναντι σε ένα έγκλημα μίσους» σημείωσε ο Shimon Samuels, διευθυντής του Κέντρου για τις διεθνείς σχέσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...