Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ DEAD CAN DANCE ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ.


Ο Λυκαβηττός απόψε το βράδυ θα φιλοξενήσει ένα από τα αγαπημένα γκρουπ, τους Dead Can Dance!
Οι Dead Can Dance θα κυκλοφορήσουν νέο studio album (το πρώτο μετά το «Spiritchaser» του 1996) που θα το παρουσιάσουν στην παγκόσμια περιοδεία τους.
Ο Brendan Perry λέει σχετικά «Η Lisa και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011 και στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της ηχογράφησης στα στούντιο Quivvy* στην Ιρλανδία.
Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκρότημα ξανασμίγει την εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται.
Τα σχέδια της περιοδείας έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις».
 Εάν προσπαθούσαμε να περιγράψουμε τη μουσική των Dead Can Dance θα λέγαμε ότι είναι ένα ταξίδι στον κόσμο αισθήσεων, όπου οι νόμοι της φυσικής δεν βρίσκουν απαραίτητα εφαρμογή.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει για αυτούς ο ιστορικός της ροκ μουσικής Ian Mac Farlane οι Dead Can Dance «δημιουργούν ηχοτόπια γοητευτικού μεγαλείου και ιερής ομορφιάς». Η μουσική των Dead Can Dance δεν έχει πρότυπα, δεν μοιάζει με κάποια άλλη.
Οι συνθέσεις του Brendan Perry, σε φόρμες περισσότερο πειραματικής συμφωνικής σύνθεσης παρά κανονικού τραγουδιού, κρύβουν ένα μυστικισμό που άλλοτε συνδυάζεται με σκοτεινές ατμόσφαιρες (όπως στα «Black Sun», «Aion» και «Mesmerism») και άλλοτε έχει έθνικ αναφορές, που μας μεταφέρουν γεωγραφικά σε μέρη που μόνο η ανθρώπινη φαντασία μπορεί να ορίσει (όπως στα «The Carnival is Over» και «Saltarello»).
Σε αυτό προσθέστε τα φωνητικά της Lisa Gerrard, το «κρυφό όπλο» του συγκροτήματος που χρησιμοποιώντας τη φωνή της σαν ένα ακόμα μουσικό όργανο, λειτουργεί πραγματικά σαν διαβατήριο σε μια παράλληλη διάσταση.
Η διάλυση του συγκροτήματος γύρω στα 1998, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ «The Spiritchaser» το 1996, αντιμετωπίστηκε σαν απώλεια από τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. Η επανένωσή τους φέτος, 14 χρόνια μετά, μαζί με το καινούργιο album «Anastasis» και την παγκόσμια περιοδεία, σηματοδοτεί ένα από τα συναυλιακά γεγονότα του φετινού φθινοπώρου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...