Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ.



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Είναι αδύνατο να προβλέψουμε τους σεισμούς, μπορούμε όμως να προετοιμαστούμε

Με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων συνεδρίασε χθες (14/10) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, ο Διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Τσαϊρίδης, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Δήμων, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και υπηρεσιακά στελέχη, ο Διευθυντής Δασών Πέλλας κ. Αθανάσιος Σαμαράς, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Καρασαββίδης Δημήτρης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διευθυντής ΔΕΗ-Άγρα κ. Κρουσταλλακίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας κ. Κωνσταντινίδης Ιάκωβος και μέλη της οργάνωσης, ο Πρόεδρος κ. Κουκουράβας Αντώνης και μέλη του Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Έδεσσας, εκπρόσωποι λοιπών εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες. Στην συνεδρίαση προσκλήθηκε και συμμετείχε επίσης ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Παπαζάχος. 


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος τόνισε τη σημασία του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των σεισμικών φαινομένων. Αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία από την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού που έπληξε στο παρελθόν την Αλμωπία και τη γειτονική περιοχή της Κοζάνης, στο ενδεχόμενο να δοκιμαστεί η περιοχή μας από έναν νέο σεισμό, όσο και αν το απευχόμαστε και στην ανάγκη για κατάλληλη προετοιμασία έγκαιρα.

Στη συνέχεια ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παπαζάχος εξήγησε τους μηχανισμούς δημιουργίας των σεισμών, τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους στις αστικές υποδομές και στην κοινωνία και τις βασικές αρχές του σχεδιασμού προετοιμασίας και αντιμετώπισης. Βάση της εισήγησής του αποτέλεσε η περίπτωση του μεγάλου σεισμού της Θεσσαλονίκης το 1978. 

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο και, ειδικότερα, στις αρμοδιότητες και το ρόλο των φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων. 

Ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Ηλίας Τσαϊρίδης παρουσίασε το προσχέδιο με τον Σχεδιασμό και Δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε στη δομή του προσχεδίου, στη συνεργασία και στον συντονισμό των νέων δομών της Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση) με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Εθελοντές, κλπ.) και στις διαδικασίες υλοποίησης των επιμέρους δράσεων σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού. 

Ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους με στόχο τη βελτίωση του προσχεδίου αλλά και τον εμπλουτισμό του με στοιχεία και λεπτομέρειες που αφορούν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και συνεργαζόμενους φορείς. Στην επόμενη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θα γίνει με αντικείμενο την προετοιμασία για ακραία καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου, αναμένεται να γίνει και η έγκριση των χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτων αναγκών, σύμφωνα με τις προτάσεις των Δήμων.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...