Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

WONDERWOOD: ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.



Ακριβώς εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Έδεσσας, στις 18 Οκτωβρίου 2012, ολοκληρώθηκε το επετειακό λεύκωμα του Σπύρου Παλούκη με τίτλο Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων, το οποίο βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία και παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες την τοπική ιστορία, λαογραφία και παράδοση, όπως και τοποθεσίες της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής μέσα σε ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο. Στις 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2012, οι φωτογραφίες του λευκώματος θα εκτεθούν στην Γκαλερί Kalos & Klio Showroom (Τσιμισκή 96, Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια της Photobiennale Θεσσαλονίκης με θέμα τον "Λόγο". Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Νάρκισσος με τη Μάγισσα Καρκάγια και ο Προμηθέας με τους εργάτες του Κανναβουργείου; Τι μπορεί να είναι η Μαύρη Λίμνη και πώς μία μαγική μελωδία μπορεί να σπάσει τα δεσμά πεντακοσίων χρόνων; Με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Έδεσσας, οι εκδόσεις “Μαγικό Κουτί” παρουσιάζουν το φωτογραφικό παραμύθι Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων. Ένα πρωτότυπο -για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα- λεύκωμα που συνδυάζει την τοπική ιστορία και λαογραφία με τη σύγχρονη καλλιτεχνική οπτική. Μύθοι, δοξασίες και αλληγορίες, ήθη και έθιμα τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, συνδιαλέγονται με φυσικά τοπία και παραδοσιακές φορεσιές και δημιουργούν μία νέα ιστορία. Μάγισσες και Νεράιδες, μυθικοί ήρωες και ιστορικοί πρωταγωνιστές, μυθολογικοί και μυστηριακοί χώροι συνυπάρχουν μέσα σε ένα δάσος μαγικό, περίπου εκατό χρόνια πριν. Θα κατορθώσει η νεαρή πρωταγωνίστρια να απελευθερώσει την Έδεσσα ή η μοχθηρή Σφίγγα θα κλείσει τις πύλες του Κήπου του Μίδα, σφραγίζοντας για πάντα το όνειρο για ελευθερία; Άραγε, ο τόπος αυτός μπορεί να σωθεί, όταν οι κάτοικοί του παραμένουν αδιάφοροι και αλαζόνες; Ο Σπύρος Παλούκης υπογράφει το βιβλίο, φωτογραφίζοντας και γράφοντας το παραμύθι και ο Παναγής Κουτσοκώστας επιμελείται επιστημονικά και καλλιτεχνικά την έκδοση. Ένα λεύκωμα με σκηνοθετημένες φωτογραφίες γεμάτες συμβολισμούς, μία αλληγορική ιστορία που αποτυπώνει ερωτήματα επίκαιρα και καθημερινά. Είμαστε ελεύθεροι; Έχουμε όσα θέλουμε ή όσα αξίζουμε; Τι βλέπουμε στον καθρέπτη μας; Μπορούμε να αλλάξουμε ή παραμένουμε καθηλωμένοι, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας; Σε μία εποχή που η απαισιοδοξία αντικατέστησε την ελπίδα, ένα Όνειρο και μία Ιστορία μας γυρνάνε εκατό χρόνια πίσω για να φτιάξουμε όσα δεν έγιναν σωστά, για να ζήσουμε όσα ονειρευτήκαμε! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδόσεις και την προμήθεια του λευκώματος:www.themagicbox.gr   / 6972214362



ΠΗΓΗ...http://dhmoths.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...