Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ;


Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτε?

Ο πληθυσμός της Γής είναι 7.000.000.000

27.000 άνθρωποι πέθαναν σήμερα σε όλο τον κόσμο από την πείνα.

907.000.000 άνθρωποι υποσιτίζονται καθημερινά

808.000.000 άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό ενώ φέτος μόνο, είχαμε παγκοσμίως, σχεδόν 1.500.000 θανάτους που σχετίζονται με το νερό. 
2.500.000 άνθρωποι βρίσκονται υπο το καθεστώς καταναγκαστικής εργασίας ως αποτέλεσμα της παράνομης εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων (trafficking) – 22%-50% εξ αυτών είναι παιδιά.

215.000.000 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών εμπλέκονταν σε παιδική εργασία το 2008, τα 115.000.000 εξ αυτών σε επικίνδυνες εργασίες

(Ετήσια έκθεση Unicef για την κατασταση των παιδιών στον κόσμο 2012)

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης, Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το 2012 ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκατ. παγκοσμίως, ο αριθμός των παιδιών που προβλέπεται να εξαφανιστούν εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 8 εκατομμύρια, ενώ 300 εκατ. παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και καλά νέα.

Το i-phone 5 σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα επόμενα επεισόδια του Σουλειμάν η Χουρέμ ανακοινώνει πως περιμένει κι άλλο παιδί.

Στην Ελλάδα έχουμε πόσιμο νερό

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως εγώ και η οικογένεια μου είμαστε καλά. Όσον αφορά σε αυτούς που δεν είναι, ας βρουν και αυτοί την άκρη μόνοι τους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ ολόψυχα καλή τύχη.

Ένας κούκος άλλωστε δεν φέρνει την Άνοιξη

Επίσης

Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?

Και τελος…

Δεν είναι τα πράγματα πάντα έτσι όπως φαίνονται. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι κακοί και ύπουλοι ακόμα και αν φαίνεται πως χρειάζονται βοήθεια. (οι ενήλικες).


Τα παιδιά δεν είναι, αλλά είναι παιδιά των κακών και ύπουλων ενηλίκων.

Λυπάμαι γι αυτά αλλά δεν θέλω να μπλέξω. Κρίμα που ζουν σε άσχημες συνθήκες άλλα δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να χαλάσει και η ηρεμία της δικιάς μου ζωής.

Αν συναντήσεις λοιπόν κάποιον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια γύρισε γρήγορα το βλέμμα σου από την άλλη. Αν είσαι επιρρεπής και καθυστερήσεις μπορεί να σκεφτείς να τον βοηθήσεις τελικά και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Γύρισε στην ζεστασιά του σπιτιού σου, στους δικούς σου ανθρώπους και πες τους για την αδικία που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, για τους ανθρώπους που υποφέρουν δίπλα μας, για τους αστέγους που συνάντησες στον δρόμο, για τα παιδιά που ψάχναν στα σκουπίδια να βρουν λίγο φαγητό. Πες τους τα όλα. Μετέφερε την εικόνα. Συζητήστε το. Ξέσπασε. Πείτε όλοι μαζί ΄΄κρίμα΄΄.

Στην συνέχεια ζέστανε φαγητό, κάτσε λίγο στην τηλεόραση και μετά πήγαινε στο κρεβάτι σου να κοιμηθείς. Το πρωί θα τα έχεις ξεχάσει όλα αυτά και η ζωή σου θα συνεχιστεί κανονικά.

Η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά και για την Μαρία. Την μέρα θα ζητιανεύει και το βράδυ θα κοιμάται στην πλατεία της Ομόνοιας.

Και ας είναι 4 χρονών…

Γιατί τελικά ΄΄αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτε…΄΄




Βουτιά στη "Θάλασσα μέσα μου"




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...