Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα κατά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Ιστορία, χοροί και τραγούδια της Μακεδονίας» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Έδεσσας «Οι Μακεδόνες», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο της Έδεσσας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πάτερ Γεώργιος Ζουμής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και του Δήμαρχου Έδεσσας και ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σπυρίδωνα Σφέτα. Ο κ. Σφέτας αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα πριν και μετά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και στη σημασία τους για τη σημερινή εποχή. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών Μακεδονικών χορών και τραγουδιών ενώ έγινε ειδική αναφορά στα «εντόπικα» (τοπικό γλωσσικό ιδίωμα) από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πέτρο Πριβαρτιτσάνη. Τους χορούς συνόδευσε με ζωντανή μουσική η ορχήστρα του Γιαννάκη. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ένιωσαν τον πολιτισμικό πλούτο της Μακεδονίας και τη σημασία που έχει να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε αυτήν την σπουδαία κληρονομιά μας. Ειλικρινά συγχαρητήρια στους οργανωτές που κατάφεραν να συνδυάσουν τόσο επιτυχημένα τη γνώση της τοπικής ιστορίας με τα τοπικά τραγούδια, χορούς και παραδόσεις. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πέλλας, με τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Έδεσσα, αύριο 17 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου Β’, στα Γιαννιτσά στις 19 Οκτωβρίου και στην Αριδαία στις 2 Νοεμβρίου». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...