Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

"ΜΗ ΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙΣ.ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ Ο ΙΔΙΟΣ".


Μη με απελευθερώνεις, θα φροντίσω ο ίδιος *
Ο δρόμος. Δεν υπάρχει πιο έντιμη πατρίδα. Ο δρόμος ανανεώνει την ιστορία, ο δρόμος ανασταίνει τους νεκρούς. Εκεί θα σε βρω. Εκεί θα με βρεις. Δε με νοιάζει τίποτε άλλο όσο αυτή η συνειδητή πορεία προς την ελευθερία. Μην το ψάχνεις. Όσο δάγκωνες τη γλώσσα σου «Πλανόδιοι αργυραμοιβοί στους δρόμους παζάρευαν τις μέρες μας με αμφίβολα νομίσματα από μελλοντικές αβέβαιες εποχές» (1). Μην αναζητήσεις άλλες αιτίες. Θα χάσεις χρόνο. Τραγούδια και ποιήματα για να σε βγάλουν απ’ τη δύσκολη θέση. Κράτα ημερολόγιο με τις νίκες. Δε μπορεί να μην έχεις ψυχή, δε μπορεί να μην ονειρεύτηκες έναν καλύτερο κόσμο. Αφού δε χωράμε, το βλέπεις. Το τέρας διογκώθηκε. Λίγος χώρος, λίγος αέρας. Θα σκάσει το τέρας. Άσε τον κρόταφό σου ήσυχο και στρέψε το πιστόλι σ’ αυτό το αδηφάγο τέρας. Με απλές κινήσεις. Είμαστε μαζί όλοι. Πέτα το παρατσούκλι του ραγιά. Να είναι το είδος αφανισμένο στις ανατριχιαστικές επαναλήψεις της ιστορίας. ‘’Ραγιάδες εμείς δεν είμαστε ούτε και μοιρολάτρες.’’ (2)


Μεγάλη τέχνη αυτό το «Σώπα».(3) Τα συνώνυμά του στην προστακτική. Όλοι όσοι πρόσταξαν για σιωπή είχαν προλάβει να καβατζώσουν κομμάτια απ’ την ψυχή και το σώμα σου.

Ως εδώ πια. Παραπέρα θα βαδίσουμε μόνοι μας και ελεύθεροι. Εθνοσωτήρες και απελευθερωτές τρώνε πόρτα απ’ τις σελίδες του μέλλοντος. Δεν τους θέλει ούτε διευκρινιστικό υπόμνημα.

Ελευθερία, libertad, freedom, liberté, свобода,! 

Θα γίνουμε φίλοι και σύντροφοι. Γιατί σ ‘ αγαπώ και μ’ αγαπάς.

ΥΓ 
1) Τάσος Λειβαδίτης
2) Αντάρτικο τραγούδι
3)Από το ποίημα του Αζίζ Νεσίν ‘’ Σώπα..μη μιλάς’’
* Σύνθημα από τον Μάη του ‘ 68.

Της Χρύσας Φωτοπούλου





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...