Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2013


  

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών για το 2013 και με την ανακοίνωσή μας αυτή ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τη θέση που πήρε ο εκλεγμένος μας σύμβουλος. 
     Απολύτως ταυτισμένες και σύμφωνες βρέθηκαν στο θέμα της μηδενικής αύξησης των δημοτι-κών τελών οι δυο παρατάξεις των κ. Γιάννου και κ. Σόντρα με το επιχείρημα των «δυσκολιών που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης του δήμου από το κράτος και της ανάγκης λειτουργίας του δήμου».
     Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας-Βεγορίτιδας» Μιχάλης Φουνταλής επισήμανε τα παρακάτω :

1)  Ο “Καλλικράτης” αποτέλεσε τη συνέχεια των αλλαγών σε αντιλαϊκή κατεύθυνση σε συνεργασία με την ευρωπαική ένωση για την μετατροπή της τοπικής διοίκησης και τη λειτουργία της σαν Ανώ-νυμη Εταιρία (ΑΕ) σε βάρος των συνδημοτών μας.
2)   Σε αυτήν την λογική σιγά-σιγά το κράτος απεμπλέκεται από την χρηματοδότηση των Δήμων και έτσι για την λειτουργία τους φορτώνονται οι δημότες δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους.
3)   Ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  προσαρμοσμένος στο μνημόνιο ΙΙΙ προβλέπει και άλλες περικοπές για τους Δήμους, ενώ προτείνει, τα ελλείμματα των Δήμων να καλυφθούν με δάνεια, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες με αύξηση φόρων και τελών. Μάλιστα εκβιάζονται ήδη οι δημότες που χρωστούν, με την μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας
4)  Σε μια περίοδο που μισθοί, συντάξεις, αγροτικό εισόδημα έχουν χάσει πάνω από 50%, που οι μικροεπαγγελματίες και μικρομαγαζάτορες δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφο-ρές και είναι ανασφάλιστοι, ένα βήμα πριν το κλείσιμο τους, και η ανεργία βρίσκεται στο κόκκινο, η προτεινόμενη μηδενική αύξηση των παρατάξεων Γιάννου και Σόντρα είναι απαράδεκτη σε μια περίοδο που οι συνδημότες μας βρίσκονται σε απόγνωση.
5)  Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να εκφράζει τους δημότες και όχι αυτά που μας προτείνουν οι κυβερνώντες.
6)  Εμείς σαν «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας» προτείναμε ΜΕΙΩΣΗ τουλάχιστον κατά 30% των δημοτικών τελών σε σπίτια και μικροκαταστήματα, απαλλαγή από τα δημο-τικά τέλη των ανέργων για όσο διάστημα είναι άνεργοι, και να αυξήσουμε κατά 50% τα τέλη στις τράπεζες και τα μεγαλοκαταστήματα.
    Δυστυχώς αυτή μας η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας στο Δημ.Συμβούλιο. 
7)  Επίσης στην πρόταση της πλειοψηφίας για απαλλαγή των ενοικίων του δημοτικού καταστήμα-τος στην πλατεία 25ης Μαρτίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας»  αντιπρότεινε αφαίρεση μόνο του ποσού των προστίμων & πληρωμή των ενοικίων, αφού η ευθύνη για την κα-θυστέρηση έκδοσης της Άδειας ανήκε στο Δήμο. Αυτήν μας την αντιπρόταση ψήφισε τελικά και η παράταξη του κ. Σόντρα και έτσι η απαλλαγή για τα ενοίκια πέρασε με τις ψήφους μόνο της παρά-ταξης του κ Γιάννου


Έδεσσα , 11/12/2012                                                   

  Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας                                 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...