Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ Η ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ;

1
Ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ Lincoln Chafee για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον όρο «Χριστούγεννα» για να περιγράψει το αειθαλές δέντρο που διακοσμήθηκε για την εορτή της 25ης Δεκεμβρίου.

«Κύριε κυβερνήτη, πως θα ονομάσετε ένα πράσινο, μυτερό, τραχύ δέντρο που θα διακοσμηθεί το Δεκέμβριο; Όλοι εκτός από τον κυβερνήτη ξέρουν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», είπε ο Mat Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της χριστιανικής νομικής εταιρίας Liberty Counsel. 
Αρχικά, το γραφείο του κυβερνήτη είχε ακυρώσει την καθιερωμένη ετήσια τελετή φωτισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου μετά την αντιπαράθεση του περασμένου έτους, όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η γιορτή λέγεται «Χριστούγεννα"κατά τη διάρκεια της τελετής φωτισμού του δέντρου. Μόλις 24 ώρες αργότερα, η ετήσια εκδήλωση επαναπρογραμματίστηκε.

«Η μετονομασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε Holiday tree(«δέντρο εορτών») είναι εκδήλωση αμόκ της πολιτικής ορθότητας», δήλωσε ο Staver. «Μια Menorah (επτάφωτη λυχνία) συνδέεται με την γιορτή Hanukkah. Το όνομά του δεν θα πρέπει να αλλάξει. Ο Αη Βασίλης και το έλκηθρό του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και φέρνουν δώρα τα Χριστούγεννα. Το όνομά του και εκείνων των ταράνδων δεν θα πρέπει να αλλάξουν. Ο καθένας ξέρει ότι ένα αειθαλές δέντρο στολισμένο με στολίδια και φώτα, τον Δεκέμβριο, είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μόνος λόγος για να αλλάξει το όνομα οφείλεται σε χονδροειδή άγνοια και μισαλλοδοξία», δήλωσε ο Staver.

Από την πλευρά του κυβερνήτη, η εκπρόσωπός του Christine Hunsinger, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης πιστεύει ότι η λέξη «γιορτές» είναι πιο περιεκτική. «Γι 'αυτούς τους υποστηρικτές της “ένταξης”, η Hanukkah είναι in, η Kwanzaa είναι in, ο Άγιος Βασίλης είναι in , αλλά τα Χριστούγεννα είναι out», είπε ο Staver. «Ένα φωτισμένο «εορταστικό» δέντρο δεν είναι πιο «περιεκτικό», είναι διχαστικό και υποκριτικό.»

Η Liberty Counsel ξεκίνησε 10η ετήσια εκδήλωσή της «Χριστουγεννιάτικης Εκστρατείας Φίλος ή εχθρός» νωρίτερα αυτό το μήνα για την εκπαίδευση και, εάν είναι απαραίτητο, την νομική αντιπαράθεση ώστε να βεβαιωθεί ότι οι θρησκευτικές απόψεις δεν λογοκρίνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...