Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ".


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που κατατέθηκε από τον Γιώργο Τζάτση  και η οποία πρότεινε εναλλακτικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης του χωριού μας, σας παρουσιάζουμε σήμερα.
Η πρόταση κατατέθηκε από τον κύριο Τζάτση , ο οποίος ήταν μέλος του δ.σ. της δημοτικής τοπικής επιτροπής Ν.Δ. Αριδαίας, στις 15 Ιουλίου 2010 , αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε την ανάλογη μεταχείριση. Η πρόταση αυτή εκκρεμεί και νομίζουμε , πως είναι μια πολύ εποικοδομητική και ρεαλιστική ματιά, για το μέλλον και τη δυναμική του  χωριού μας.

Σας παραθέτουμε παρακάτω όλη την πρόταση...


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

(Ως παράρτημα της "Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αριδαίας)

Από το μέλος του δ.σ. της δημοτικής τοπικής επιτροπής Ν.Δ. Αριδαίας Γ.Τζάτση.


"Τα τελευταία χρόνια η αειφορική τουριστική ανάπτυξη και ειδικότερα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης ανάπτυξης, ειδικά σε περιοχές, που συνδυάζουν φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους .

Οι Πρόμαχοι , ένας από τους ιστορικούς οικισμούς της περιοχής και ο μεγαλύτερος μετά την Αριδαία, συνδυάζει πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς  πόρους, για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίοι όμως παραμένουν αναξιοποίητοι ή έχουν πολύ λίγο αξιοποιηθεί.
Ειδικότερα, η ύπαρξη μοναστηριού με μεγάλη και ανοδική επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, οι ιαματικές πηγές, το δίκτυο μονοπατιών, το παραγωγικό δάσος και οι εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα και τα παραδοσιακά προϊόντα του οικισμού-χωριού, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.
Δράσεις όπως, ανάπτυξη της ορεινής πεζοπορίας, ορεινής ποδηλασίας, ορειβασίας και αναρρίχησης, αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, ίδρυση εκτροφείου θηραμάτων, ενίσχυση και αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην αύξηση της απασχόλησης και την αξιοποίησή του.
Βέβαια ανάλογες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής, που διαθέτουν φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους.
Με βάση τα παραπάνω, η ίδρυση ενός παραρτήματος ή περισσότερων παραρτημάτων της "Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αριδαίας" με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, ικανών να προσελκύσουν τουριστική κίνηση καθ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ανάπτυξης τουριστικών υποδομών ολοκληρωμένου χαρακτήρα, την αξιοποίηση των φυσικών τουριστικών πόρων και την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής, καθίσταται αναγκαία και επιτακτική."

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΓΕΓΟΝΟΤΑ"  του νομού Πέλλας  



2 σχόλια :

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ??????????????????????

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...