Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΙΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.



Μια εξαιρετική "πικρή" κωμωδία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της Αλμωπίας το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 του μηνός Ιανουαρίου, στο Ξενιτίδιο πνευματικό κέντρο  Αριδαίας.
Πρόκειται για το έργο "Καλή λευτεριά", που θα το παρουσιάσει στο κοινό της περιοχής μας, η πολυτάλαντη και αεικίνητη θεατρική ομάδα "Αίρεσις" από την γειτονική Νάουσα.
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.00 το απόγευμα και η γενική είσοδος για το κοινό είναι 7 ευρώ.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την συγκεκριμένη ομάδα της Νάουσας, η οποία με το έργο, που κατά καιρούς προσφέρει, βάζει με το τρόπο της ένα μικρό λιθαράκι στα πολιτιστικά δρώμενα της Μακεδονίας μας

Λίγα λόγια για την ομάδα.
.Βιογραφικό
Άνοιξη 2007
Τέσσερις άνθρωποι με ένα κοινό στόχο: Να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να γίνουμε "αιρετικοί". Και μια κοινή αγάπη, το θέατρο και το πολιτιστικό του προϊόν.
Όπως είπε και ο Κάρολος Κουν..."όχι θέατρο για το θέατρο, όχι θέατρο για να ζήσουμε. Θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας..." 

Πως θα γίνει η πραγμάτωση του στόχου; Πως στήνεται μια ομάδα; Που θα βασιστούμε; Ποιοι θα βοηθήσουν; ...Αρκετά τα ερωτήματα και μερικά από αυτά φαινόταν πως ήταν και προβλήματα.

"Αν πιστέψουμε στο στόχο, όλοι μαζί, μπορούμε τα πάντα" είπαμε και ξεκινήσαμε... 

23 Ιουλίου 2008
Καταχώρηση του καταστατικού στο Πρωτοδικείο Βέροιας

2008-2009 
Δάφνες και Πικροδάφνες.
Μέλιος Αδαμίδης, Παναγής Καρυδάς, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Πέϊος

Το έργο παίχτηκε δωρεάν για τέσσερις παραστάσεις, χάρη σε χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2008. Μετά την απόκτηση νομικής μορφής το έργο έκανε περιοδεία στη Ραχιά Βεροίας, στη Βέροια, στη Στενήμαχο και "κατέβηκε" μετά από 2 τελευταίες παραστάσεις στη Νάουσα. 
Πετύχαμε να στήσουμε τη βάση της ομάδας. Να "συνεννοηθούμε" μεταξύ μας. Αγοράσαμε τα πρώτα μας σκηνικά και ηλεκτρονικά.

2010-2011
Λίστα Γάμου
Μέλιος Αδαμίδης, Νίκος Καλαϊτζής, Παναγής Καρυδάς, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Πέϊος, Πέτρος Τζιμίτσης, Ελένη Φουντή

Το έργο παίχτηκε στα τέλη του 2010 και αρχές του 2011 στη Νάουσα. Ήταν μια παραγωγή με απαιτήσεις όπως δημιουργία σάουνας στη σκηνή, πολλές και γρήγορες εναλλαγές σκηνικών και βίντεο με εξωτερικά γυρίσματα, όπως πρόβλεπε το κείμενο του έργου. Επίσης ήταν και η πρώτη φορά που νέα μέλη ήρθαν να "παίξουν" σε παραγωγή μας. Για καλή μας τύχη και οι δύο ήτανε συνεπείς και ακάματοι. 
Πετύχαμε να εντάξουμε μέλη που επιθυμούν να "παίξουν" και να κουραστούν για να το κάνουν όσο καλύτερα γίνεται. Σαν ομάδα μάθαμε τι πα να πει παραγωγή έξω από το τυπικά θεατρικό κομμάτι (8 ώρες γυρίσματα + 10αδες ώρες editing για 5 λεπτά βίντεο και επιπλέον πέτρες που αχνίζουν και ατμός σάουνας). Η υλικο-τεχνική μας υποδομή αυξήθηκε και πάλι (projector, console και βελτίωση στεκιού).

2011-σήμερα
Προετοιμάζουμε τη νέα μας παραγωγή. Περισσότεροι νέοι ηθοποιοί, απαιτητικό σκηνικό και σταθερές συναντήσεις 3 και 4 φορές κάθε εβδομάδα. Δουλεύουμε με μεράκι και θέλουμε να διασκεδάσουμε πραγματικά το κοινό. Αναμένουμε με αγωνία τα "μαθήματα" που θα πάρουμε και από αυτήν την παραγωγή. Πάντως, από το 2007 μέχρι τώρα, στήσαμε ΟΜΑΔΑ.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο
https://www.facebook.com/airesis.gr/info





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...