Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ




Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας Υπόμνημα των Ελευθέρων Επαγγελματιών του Νομού, σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και την τμηματική εξόφληση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΑΕΕ.
Όπως επισημαίνεται στο Υπόμνημα, η καταβολή των ιδιαίτερα υψηλών ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ έχει γίνει ο πιο απειλητικός εφιάλτης των ελευθέρων επαγγελματιών, την ώρα που ο τζίρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους έχει πέσει κατακόρυφα.
Με δεδομένο λοιπόν τους πολύ χαμηλούς τζίρους και την μειωμένη καταναλωτική κίνηση, απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας η λήψη περαιτέρω μέτρων ( σε συνέχεια των ευεργετικών διατάξεων που θεσπίστηκαν με την ψήφιση του Ν. 4087/2012 ), προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν, αλλά και η αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
Για το λόγο αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης  με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του τ’ αναφερόμενα στο κατατεθέν Υπόμνημα  και να προχωρήσει :
Είτε στην άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς  τις προσαυξήσεις ( τόκοι, επιβαρύνσεις )  και την καταβολή τους σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, ώστε το ποσό της δόσης να είναι χαμηλό και προσιτό στον ασφαλισμένο οφειλέτη. ( Επιπλέον, από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πρέπει ν’ αφαιρεθούν οι κρατήσεις υπέρ υγείας, αφού ο ασφαλισμένος οφειλέτης είναι ουσιαστικά ανασφάλιστος και δεν μπορεί να κάνει χρήση του βιβλιαρίου υγείας ).
Είτε στην χορήγηση χαμηλότοκων δανείων μέσω Τραπεζών- αποκλειστικά υπέρ του ΟΑΕΕ- προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους στον Οργανισμό και να  μπορούν   στη συνέχεια να  εξοφλήσουν το δάνειο σε πολλές χαμηλές δόσεις.
Ο Γιώργος Καρασμάνης επεσήμανε στον αρμόδιο Υπουργό ότι όποιο από τα παραπάνω δύο μέτρα κι αν εφαρμοστεί, μπορεί πραγματικά ν’ ανακουφίσει τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις παλιές τους οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο Οργανισμός δεν θα στερηθεί εσόδων που είναι απαραίτητα προκειμένου να επιτελέσει το ρόλο του ( υγειονομική περίθαλψη, συνταξιοδότηση ), αλλά και οι ασφαλισμένοι θα νιώθουν έμπρακτα τη στήριξη από τον ασφαλιστικό τους φορέα.





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013        
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

1 σχόλια :

Καλή η πρόθεση το αποτέλεσμα όμως μετράει.
Η πρώτη άποψη πιστεύω κινείται στη σωστή κατεύθυνση,αλλά η δεύτερη είναι εκτός πραγματικότητας.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΜΕ είναι περασμένο στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο επιταγές,δάνεια,κάρτες(στην καλύτερη των περιπτώσεων γιατί υπάρχουν και διαταγές πληρωμής,κατασχέσεις,απειλές κλπ. ή μήπως δεν τα γνωρίζετε??).
Οπότε πώς θεωρείτε οτι η ΜΜΕ θα λάβει δάνειο απο μια τράπεζα για τέτοιο σκοπό??
Και πως πιστεύετε οτι θα κοντέψει κάποιος την τράπεζα με τους τόκους και τις υποθήκες που θα ζητήσει??
Και εκτός αυτού δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν κανονικά οι εισφορές ,θα χρεωθούμε στην τράπεζα και θα πληρώσουμε πως?? πότε ?? και με τί??
Δηλαδή να πάρουμε δάνεια , ώστε στο τέλος να πουλήσουμε ή να μας πάρουν ότι περιουσία μας άφησαν με κόπο οι γονείς μας (γιατι η γενιά μας δεν βλέπω να καταφέρνει και πολλά) μόνο και μόνο για να πληρώσουμε ένα ασύδοτο και άδικο κράτος????
Έχετε αναλογιστεί εσείς του κράτους οι αρμόδιοι και του ΟΑΕΕ ότι είμαστε υπάλληλοι στις επιχειρήσεις μας με όλα τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη??οτι δέν μας ανήκουν πια αφού πληρώνουμε περισσότερα απο ότι εισπράτουμε??
Όταν πχ για μια ΟΕ ιδιοκτησίας 2 αδερφών και 10 ετών ασφαλισμένοι(3η κατηγορία απο τις 10 υποχρεωτικές + 4προαιρετικές), απαιτούνται το έτος 8000€???
Εσείς που βγάζετε τις ταρίφες δουλέψατε ποτέ ως ΜΜΕ??Βγάλατε ποτέ χρήματα εκτός γραφείου και καρέκλας??μέσα στο κρύο και τη ζέστη??χωρίς aircondition??ΒΓΑΛΑΤΕ???
Θέλετε λύση??
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ..!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ..!!
ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ..!!!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ..!!!
ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.
ή ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛ.ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΣΟ ΠΧ 1000€ ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΣΑΝ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΔΥΝΑΤΗ.!!!
ή ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΑΛΟ (ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ)ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...