Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ.



Επιτεύχθηκε η αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Πόζαρ Αλμωπίας ως Ιαματικού Φυσικού Πόρου.

Μετά από 6 χρόνια αφ’ ότου ψηφίστηκε ο νόμος 3498/06 με θέμα « Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις » και είκοσι εφτά χρόνια λειτουργίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, των Λουτρών Πόζαρ Αλμωπίας, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή και αποφάσισε ομόφωνα την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Πόζαρ, ως Ιαματικού Φυσικού Πόρου.  

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί επίτευξη ενός βασικού στόχου της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας και του Δ.Σ. των Λουτρών. Στόχος, οποίος είχε τεθεί από την αρχή της θητείας τους.

Η νέα Διοίκηση, λοιπόν, των Λουτρών κατέθεσε στις 9/4/2012 και στις 7/11/2012 και τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά (μεταξύ των οποίων : τοπογραφικό διάγραμμα , υδρογεωλογική μελέτη, ραδιολογική έκθεση, μικροβιολογικές, φυσικές και χημικές αναλύσεις, υγειονομική έκθεση – ιατρική τεκμηρίωση), που υπολείπονταν για την πληρότητα του φακέλου.

Η προσπάθεια αναγνώρισης, αποτέλεσε για τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας και της Διοίκησης των Λουτρών θέμα υψίστης σημασίας, γιατί είναι άμεσα συνυφασμένη με την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης αλλά και με την αδειοδότηση της λειτουργίας του συνόλου των εγκαταστάσεών της.

Η αναγνώριση των ιαματικών πηγών των Λουτρών Πόζαρ Αλμωπίας ως Ιαματικού Φυσικού Πόρου και η θετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την πληρότητα του φακέλου της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατατέθηκε, με αρ. πρωτ. 717/2-10-2012, ολοκληρώνει το πρώτο κομμάτι του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Επιχείρησης που προέβλεπε το νοικοκύρεμα των οικονομικών για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της και την απόκτηση όλων των απαραίτητων αναγνωρίσεων, αδειών και εγκρίσεων από την πολιτεία που θα συμβάλλουν στην εκτέλεση έργων και στην περαιτέρω ανάπτυξη των Λουτρών Πόζαρ προς όφελος όλης της Αλμωπίας. 

Από το Δήμο Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...