Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ Η CIA.

Ο Έλληνας πράκτορας που κυνηγά η CIA

Άδικη θεωρεί την καταδίκη του ο Τζον Κυριακού

Είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε για πρώτη φορά τα βασανιστήρια στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο.

Ο πρώτος αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών που παραδέχτηκε δημόσια ότι το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού εφαρμόστηκε από τους πράκτορες της CIA. Και το πλήρωσε, αφού πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών, επειδή αποκάλυψε το όνομα άλλου πράκτορα της CIA.

O Τζον Κυριακού δε μετανιώνει για αυτή του την επιλογή. Και ας βρίσκεται στο «μάτι του Κυκλώνα» των πιο διάσημων υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Θέλω τα παιδιά μου να ζουν σε μία χώρα όπου θα είναι ελεύθερα να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να θεωρούνται ως πιθανοί εχθροί του κράτους. Θέλω να ζήσουν σε μία χώρα που σέβεται το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και για αυτήν τη χώρα να είναι περήφανα», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής.

Το μόνο που θα έκανα διαφορετικά, αν ξαναβρισκόμουν στην ίδια θέση», λέει, «θα ήταν να μιλούσα από την αρχή πιο δυνατά και ηχηρά για την αντίθεσή μου στα βασανιστήρια».

Ο ίδιος πιστεύει ότι η καταδίκη του είναι εκδικητική: «Έχω πει από την αρχή ότι η υπόθεσή μου δεν αφορούσε στις διαρροές αλλά στα βασανιστήρια. Η ηγεσία της CIA ήταν τόσο θυμωμένη μαζί μου που εξέθεσα δημόσια τις πρακτικές βασανιστηρίων το 2007, που δεν σταμάτησαν να επιδιώκουν να βρουν κάτι εναντίον μου».




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...