Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

GIVE BEES A CHANCE-ΔΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!


«Όταν οι μέλισσες πεθαίνουν μαζικά πρέπει να ανησυχούμε, και όχι μόνο αν είμαστε μελισσοκόμοι. Υπάρχει λόγος σοβαρός. Οι μέλισσες αποτελούν δείκτες ενός υγιούς αγρο-οικοσυστήματος. Ο μαζικός θάνατος τους αποτελεί σήμα κινδύνου. Επικίνδυνα φυτοφάρμακα και επιμόλυνση από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, ιδιαίτερα γύρη απ” αυτούς τους οργανισμούς, εξολοθρεύουν τις μέλισσες και αυτό είναι μια προειδοποίηση και για την δημόσια υγεία. Είναι ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε άμεσα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε οΝίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στo πλαίσιο της εκστρατείας για τη διατροφή και τα μεταλλαγμένα οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησαν μια νέα ενημερωτική καμπάνια με τίτλο ΔΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (Give bees a chance) παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι του Τζον Λένον.
Η εκστρατεία ξεκίνησε με αφορμή την κατάθεση 2 εκθέσεων στην Επιτροπή αναφορών του ΕΚ από ενώσεις μελισσοκόμων για τις αρνητικές επιπτώσεις στις μέλισσες και τους επικονιαστές των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) και των χημικών φυτοφαρμάκων στη γεωργία, καθώς και τη δημοσιοποίηση νέων επιστημονικών δεδομένων που συνηγορούν προς αυτή τη κατεύθυνση.
Οι μελισσοκόμοι εμφανίστηκαν μπροστά στην Επιτροπή Αναφορών προκειμένου να αναδείξουν τις πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους αλλά και η ίδια η επιβίωσή τους.
Η πρώτη αναφορά υπογραμμίζει την απότομη αύξηση στη θνησιμότητα μεταξύ των μελισσών στην ΕΕ λόγω της εκτεταμένης χρήσης των φυτοφαρμάκων ενώ η δεύτερη αναφορά ζητά την προστασία των μελισσών και των μελισσοκόμων από την μόλυνση των ΓΤΟ.
Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: “Η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να δώσει μια ευκαιρία στις μέλισσες! Υποστηρίζουμε τις αναφορές των μελισσοκόμων και επιθυμούμε να βάλουμε ένα τέλος στις αρνητικές επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, μεταξύ άλλων και των νεονικοτινοειδών, και των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στις μέλισσες και τα συναφή προϊόντα διατροφής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στη χώρα μας στη χρήση των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων νεονικοτινοειδών που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού που ξεραίνει τους φοίνικες. Για παράδειγμα, φαινόμενα μαζικής θανάτωσης μελισσών καταγράφηκαν πριν από λίγους μήνες και στην Πάρο, όπου ιδιώτες χωρίς να είναι ενημερωμένοι, χρησιμοποίησαν νεονικοτινοειδή για να αντιμετωπίσουν το κόκκινο σκαθάρι. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι μελισσοκόμοι και ο Δήμος ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημέρωσης για την αποφυγή χρήσης των επικίνδυνων αυτών φυτοφαρμάκων”.
Η ανησυχητική μείωση του πληθυσμού των μελισσών, ο ανθρώπινος παράγοντας, τα φυτοφάρμακα και οι ΓΤΟ, καθώς και η επείγουσα απαιτούμενη πολιτική ανταπόκριση της ΕΕ ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.



ΠΗΓΗ...http://www.lesvosnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...