Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ



O Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τις εύλογες ανησυχίες και τα προβλήματα μπροστά στα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας κατά την εφαρμογή του Προγράμματος εκρίζωσης νόσων και παράλληλης εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

                                                          

« Στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος εκρίζωσης νόσων και παράλληλης εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου στο Ν. Πέλλας, πραγματοποιήθηκαν κτηνιατρικοί έλεγχοι σε διάφορες ζωικές μονάδες. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών βγήκαν θετικά στη νόσο της φυματίωσης, γεγονός που οδήγησε την αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας να εκδώσει αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στους κτηνοτρόφους με τις οποίες αφενός υποχρεώνονται οι ίδιοι να προχωρήσουν σε ολική ή μερική σφαγή των κοπαδιών τους, αφετέρου δε  να τεθούν οι σταβλικές τους εγκαταστάσεις  σε καθεστώς υποχρεωτικής απολύμανσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επειδή η εφαρμογή παρόμοιων Προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν δεν επέφερε για διάφορους λόγους τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Επειδή υπάρχει έντονος και εύλογος προβληματισμός στους κτηνοτρόφους, για το αν στους εντασσόμενους στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά οι επιδοτήσεις ( Ενιαία, Εξισωτική, Άρθρ. 68, καθώς και διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Πρόωρες Συντάξεις κλπ ), για όσο χρονικό διάστημα χρειασθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η εξυγίανση και απολύμανση των μονάδων τους. 
 Επειδή η υπ’ αριθ. 735 ΚΥΑ του 2012 προβλέπει την εκρίζωση της φυματίωσης μόνο στα βοοειδή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενες εστίες μόλυνσης στα αιγοπρόβατα.
Επειδή ο ΕΛΓΑ θα πρέπει ν’ αποζημιώνει και περιπτώσεις θανάτων ζώων από  κολιβακυλώσεις και από άλλα αίτια που επιφέρουν μεγάλες απώλειες σε νεογέννητα ζώα.
Επειδή απαιτείται η παραγωγή αυτεμβολίων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των στελεχών των μικροβίων που  ως γνωστόν είναι διαφορετικά σε κάθε σταβλική εγκατάσταση, ώστε ν’ αποτρέπεται η μείωση του ζωικού κεφαλαίου.
Επειδή  ακόμη, ενόψει της επαναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης της ΚΑΠ, υπάρχει ενεχόμενο τα έτη 2012 και 2013 να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στις επιδοτήσεις τους.
Επειδή τέλος, οι κτηνοτρόφοι δεν λαμβάνουν σαφείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και προβληματισμούς τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη βελτίωση της εφαρμογής των Προγραμμάτων εξυγίανσης, ώστε να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα; 
Εγγυάται στους πληττόμενους κτηνοτρόφους ότι θα διασφαλισθούν οι επιδοτήσεις και τα δικαιώματά τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το Πρόγραμμα Εξυγίανσης-Απολύμανσης»;








ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...