Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



     
 Παρά τη δυνατή βροχή το ΠΑΜΕ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Φορέων των Γιαννιτσών ενάντια στη συγχώνευση Δημόσιων Μονάδων Υγείας. Με πορεία οι συμμετέχοντες στη προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ στη Πλατεία Γκ.Γιώτα με  πανό, σημαίες και φωνάζο-ντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το χώρο του Δημαρχείου Πέλλας. Παράλληλα μοίραζαν στο κόσμο την κοινή ανακοίνωση τους για το δικαίωμα στις δημόσιες & δωρεάν παροχές υγείας, που δικαιούνται όλα τα λαϊκά στρώματα.
Στη συγκέντρωση και τη πορεία συμμετείχε και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» δημοτικός σύμβουλος Σίσκος Χρήστος.

      Στη πορεία και στο χώρο του Δημαρχείου ακούστηκαν ζωηρά τα συνθήματα : «Κάτω τα χέρια απ’τα Νοσοκομεία - Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία» , «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Τέρμα πια στον εμπαιγμό - Δημόσια υγεία για όλο το λαό», κ.ά.

    Στη συγκέντρωση, ανάμεσα στους ομιλητές από τους Συλλόγους  Εργαζομένων του Νοσοκομεί-ου, του Δήμου , το Δήμαρχο της πόλης Στάμκο Γρηγόρη και άλλων Φορέων,  έκανε παρέμβαση από το ΠΑΜΕ Υγείας ο γιατρός Τσαμαλδούπης Θανάσης τονίζοντας :

    «Να μην κλείσει & να μην συγχωνευτεί καμιά Δημόσια Μονάδα Υγείας, να μην καταργηθούν τμήματα, κλινικές & νοσοκομειακά κρεβάτια. Να μην οδηγηθούν στη διάλυση Προνοιακά Ιδρύ-ματα λόγω περικοπών στη χρηματοδότησή τους κατ’επιταγή της τρόϊκας ( Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ευρωπαϊκής Κεντρ.Τράπεζας-ΔιεθνοΝομισματικού Ταμείου ) & των μνημονίων της. Πλήρη χρη-ματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους. Κατάργη-ση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Όλα τα παραπάνω πρέπει νάναι στις καθημερινές διεκδικήσεις των εργαζομένων στους χώρους υγείας, αλλά και όλου του λαού μας και όχι ξεκομμέ-να η όποια έδρα του Νοσοκομείου. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαλύουν τη δημόσια & δωρεάν υγεία και πρέπει να βρούν την αντίδραση του κόσμου».

      Στη συνέχεια της συγκέντρωσης ακολούθησε – παρά τη βροχή – πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών & τον Πεζόδρομο της πόλης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...