Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ



 
Λόγω της αυξανόμενης ανεργίας και της υποαπασχόλησης με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι πολλοί εργαζόμενοι, ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 25-02-2013 ζητούσε από τον Υπουργό Εργασίας την ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να παραμείνει μειωμένος και κατά την τρέχουσα φετινή περίοδο ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων που χρειάζεται να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι του ΙΚΑ προκειμένου να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης είναι θετικός στο συγκεκριμένο αίτημα, αφού απαντώντας στον Γιώργο Καρασμάνη αναφέρει τα εξής:

« Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του αρθρ. 148 του Ν. 3655/2008, για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας ώστε για την περίοδο από 01.03.2013 έως 28.02.2014, να χορηγούνται παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα μέλη οικογενείας τους, απαιτείται η πραγματοποίηση εκατό ( 100 ) ημερών εργασίας-ασφάλισης από τους κοινούς ασφαλισμένους και ογδόντα ( 80 ) ημερών εργασίας-ασφάλισης από τους εργαζόμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ( 2012 ), είτε κατά το προηγούμενο δεκαπεντάμηνο, αφαιρεμένου του τελευταίου τριμήνου.»

Λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μην μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, προωθείται νομοθετική ρύθμιση ώστε και για την περίοδο 01-03-2013 έως 28-02-2013, να είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθενείας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα μέλη οικογενείας τους, με τη συμπλήρωση πενήντα ( 50 ) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ( 2012 ), είτε κατά το προηγούμενο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν  κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου ».





ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...