Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

Αγαπητές/οι  συναδέλφισσες/οι
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε όλης της χώρας.Την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε  ΠΕΛΛΑΣ  εκπροσώπησε ο Πρόεδρος  του σωματείου μας Τριαντάφυλλος Σερμέτης. Στην ομιλία του στη συνέλευση  αναφέρθηκε διεξοδικά για τα θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση, στην αύξηση διδακτικού ωραρίου και άσκησε κριτική για την αναξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος με συνέπεια τη μη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες και ότι πρώτιστο καθήκον είναι η επανεργοποίηση των συναδέλφων προκειμένου ενωμένοι να πετύχουμε στους δυσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.Στη συνέχεια αναφέρθηκε  στις δράσεις της Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ όπου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλες ΕΛΜΕ(Δράμας,Α’ Κυκλάδων,Χανίων,Α’ Αχαΐας κλπ) για το θέμα με τη συγκρότηση εθελοντικών θεματικών ομάδων.Στην τελική ψηφοφορία συμμετείχαν 81 ΕΛΜΕ (σύνολο ψήφων 390).
α) Το Πολιτικό σκεπτικό και το πλαίσιο αιτημάτων της εισήγησης της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 55 ΕΛΜΕ και 260 ψήφους, ΚΑΤΑ: 16 ΕΛΜΕ και 78 ψήφους, ΛΕΥΚΟ: 10 ΕΛΜΕ και 52 ψήφους.
β) Το πενθήμερο δράσεων υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 63 ΕΛΜΕ και 309 ψήφους, ΚΑΤΑ: 13 ΕΛΜΕ και 53 ψήφους, ΛΕΥΚΟ: 5 ΕΛΜΕ και 28  ψήφους.
 γ) Η 48ωρη απεργία σε συντονισμό με ΔΟΕ ή και με άλλους κλάδους εργαζομένων υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 55 ΕΛΜΕ και 266 ψήφους (68,2%), ΚΑΤΑ: 21 ΕΛΜΕ και 95 ψήφους, ΛΕΥΚΟ: 5 ΕΛΜΕ και 29 ψήφους. Η απεργία εντάσσεται χρονικά στο πενθήμερο δράσεων   τη δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου. 
Υπήρξε ενημέρωση από τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ Γ. Καλομοίρη ο οποίος μας ανέφερε ότι:
κατά πάσα πιθανότητα το Μάιο θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία υποχρεωτικών μεταθέσεων με Π.Δ. και αυτό πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο διεκδικήσεων. 
υποθέσεις που αφορούν στο πειθαρχικό δίκαιο είναι σε εξέλιξη και μάλιστα πριν από μία εβδομάδα συζητήθηκε με τους Διευθυντές Δευτ/μιας Εκπ/σης αν ξεκίνησαν τα πειθαρχικά συμβούλια και αν έχουν παραλάβει τις υποθέσεις. Εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή  περίπου 7.000 τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων.
αναμένεται η διαμόρφωση πλαισίου διαδικασιών από την πρωτοβάθμια, προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις από τη Β/μια στην Α/μια. Οι μετατάξεις αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Συνάδελφισσες/οι διανύουμε μια περίοδο στην οποία μπροστά μας έχουμε μια σειρά μέτρων όπου αλλάζουν ριζικά οι εργασιακές μας σχέσεις και διαλύεται η εκπαίδευση.Μόνο ενωμένοι και με συνολική συμμετοχή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις.Γρηγορείτε..
Ο Πρόεδρος
Τριαντάφυλλος Σερμέτης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...