Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.


Στα πλαίσια του προγράμματος ²Οι αρχαίοι Έλληνες Φυσικοί Φιλόσοφοι της Ιωνίας και η συμβολή τους στις Θετικές Επιστήμες², εμείς οι παρακάτω μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, 
Κοτίδου Θεοφανώ, 
Δέλλιου Αικατερίνη,
 Κοταΐδου Άννα, 
Μπαλτά Αικατερίνη,
 Τσαουσάκης Αντώνιος, 
Καλαμπάκα Άννα,
 Τσούλος Νικόλαος,
 Ιωαννίδου Σοφία, 
Χατζηκυριάκου Ιωάννα,
 Χατζηπαντελιάδου Στεφανία,
 Καπέλης Απόστολος,
 Απτεσλής Αριστοτέλης, 
Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
 και Ευσταθίου Σάββας,
 επισκεφθήκαμε από 17 μέχρι 21 Απριλίου 2013 τα Παράλια της Μικράς Ασίας για να γνωρίσουμε από κοντά τους τόπους όπου έδρασαν οι αρχαίοι Έλληνες Φυσικοί φιλόσοφοι όπως ο Στράτων ο Λαμψακηνός (Φυσικός), ο Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης με δράση στην Άσσο, o Κλαύδιος Γαληνός (Ιατρός) από Πέργαμο, ο Ηράκλειτος (Φυσικός) από Έφεσο, ο Θαλής ο Μιλήσιος (Μαθηματικός, ένας από τους επτά σοφούς), ο Αναξίμανδρος από Μίλητο (Αστρονόμος και Γεωγράφος), ο Λεύκιππος ο Μιλήσιος (Φυσικός και Φιλόσοφος), ο Αναξαγόρας από Κλαζομενές (Αστρονόμος), Βίας ο Πριηνεύς (ένας από τους επτά σοφούς), ο Εύδοξος ο Κνίδιος (Μαθηματικός), ο Θέων Σμυρναίος (φιλόσοφος και Μαθηματικός) και πολλοί άλλοι.
Αρχικά επισκεφθήκαμε την Τροία και ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο. Στην συνέχεια φθάσαμε στην Άσσο της Τρωάδος, όπου ο Σταγειρίτης Αριστοτέλης ίδρυσε μια από τις τρεις σχολές του. 
Γνωρίσαμε τη Σμύρνη και επισκεφθήκαμε την Προκυμαία, απ’ όπου ρίχθηκαν στη Θάλασσα οι Έλληνες το 1922. Είδαμε που βρίσκεται η περιοχή της Σμύρνης που έκαψαν οι Τούρκοι το 1922 και το σημερινό Κορδελιό.
 Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας περπατήσαμε μια από τις σημαντικότερες πόλεις την Ιωνίας την Έφεσο που την επισκέφθηκαν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Απόστολος Παύλος. Είδαμε το αρχαίο Θέατρο της πόλης χωρητικότητας 25.000 ατόμων, τη βιβλιοθήκη του Κέλσου και τη βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.


Είχαμε την τύχη να δούμε οι μαθητές του προγράμματος το χωριό της Διδώς Σωτηρίου, ένα παραδοσιακό Ελληνικό χωριό, διατηρημένο και πλήρως ανακαινισμένο από τους Τούρκους.
Επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη της Περγάμου και το Ασκληπιείο της. Γνωρίσαμε που έδρασε ο Ιατρός Γαληνός και πως θεράπευε τους ασθενείς.
Γνωρίσαμε το τραγουδισμένο Αϊβαλί με τα πλακόστρωτα του και την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και στα γνωστά Μοσχονήσια επισκεφθήκαμε την εκκλησία των Ταξιαρχών.
Η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του υπεύθυνου του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας καθηγητή κ. Καρασάββα Ανέστη και των βοηθών του προγράμματος κ. Μπίνου Δημητρίου και κ. Μουτζούρογλου Σοφίας.
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας διαπιστώσαμε την ύπαρξη της μεγάλης Ελλάδος και αισθανθήκαμε υπερήφανοι από το γεγονός ότι από τα πέρατα του κόσμου έρχονται επισκέπτες για να θαυμάσουν τα επιτεύγματα των προγόνων μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...