Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν. 3869/2010»


Στη συζήτηση της ολομέλειας για τη ψήφιση του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε τη συμβολή που έχουν οι Έλληνες πολίτες πρώτον, στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για έξοδο της χώρας από την κρίση και δεύτερον, στην επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Βουλευτή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων και ψηφίστηκε από τη Βουλή είναι σημαντικό γιατί ανακουφίζει  τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και θεσπίζει με νόμο τις σχέσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες.

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή.

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,
Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα αφορά ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και κινείται στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών που έχουν δάνεια.
Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο παρόν σχέδιο νόμου είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η σημερινή κυβέρνηση κατανοεί το μεγάλο βάρος που έχουν σηκώσει οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η οικονομική κρίση ανέτρεψε τη συνολική κατάσταση της χώρας και άλλαξε σημαντικά την καθημερινότητα των ελλήνων. Πρώτο μέλημα της σημερινής κυβέρνησης ήταν η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.
Αυτό ήταν το πρώτο αποφασιστικό βήμα που έπρεπε να γίνει για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το μεγάλο βήμα που αποκατέστησε την αξιοπιστία μας ως χώρα, και τα επόμενα στην κατεύθυνση της οικονομικής σταθεροποιήσης έγιναν με τη συμβουλή, με τις θυσίες μισθωτών, συνταξιούχων και μεγάλης μερίδας του λαού μας. 
Άνθρωποι που, με βάση τα μέχρι προ κρίσης δεδομένα, είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους και το μέλλον τους διαφορετικά.
Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας απέναντι σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας είναι να ληφθούν αποφάσεις, στα πλαίσια φυσικά των δυνατοτήτων της οικονομίας, ώστε να προχωρήσουμε σταθερά και με σχεδιασμό στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.
Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας που γίνεται σήμερα από πλευράς κυβέρνησης ώστε να μικρύνει το κόστος που επωμίζονται οι συμπολίτες μας.
Οι δύο βασικοί άξονες του νομοσχεδίου, όπως προβλέπονται, στοχεύουν στη ελάφρυνση των συμπολιτών μας και αφορούν:
Πρώτον, στη διευκόλυνση των κοινωνικών ομάδων τα εισοδήματα των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις. Αφορά στους άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Δεύτερον, στη νομοθέτηση  των σχέσεων ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου οι τράπεζες να υποχρεούνται βάση νόμου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών.
Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα για ρύθμιση των δανείων σε όλους αυτούς που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά η οικονομική συγκυρία δεν τους επιτρέπει σήμερα να ανταπεξέλθουν.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες και εκφράζονται με ξεκάθαρο τρόπο.

Βήμα βήμα προχωρούμε στην σταθεροποιήση της οικονομίας,  που φυσικά δεν είναι κάτι εύκολο και απλό γιατί απαιτεί αναδιάρθρωση εκσυγχρονισμό και μεγάλες αλλαγές.

Σήμερα δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για μία νέα Ελλάδα με επίκεντρο τον πολίτη, τη βιώσιμη οικονομία και την ανάπτυξη.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος που διανύουμε είναι δύσκολος και μακρύς, γι’ αυτό και σηκώνουν το βάρος του μέλλοντος της πατρίδας που τους αναλογεί, αλλά πολλές φορές είναι δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους.

Σε αυτή την αδικία καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα με αυτό το σχέδιο νόμου και αύριο, όταν οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, με άλλους νόμους, ενέργειες και δράσεις

Οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται, πολύ καλά,  την αναγκαιότητα δομικών αλλαγών και ξέρουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και μόνο μπροστά

Η αντιπολίτευση όμως, συνεχίζει να ποντάρει στην αποτυχία όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά συνολικά της χώρας.

Γι’ αυτήν την αντιπολίτευση  η εθνική προσπάθεια, οι θυσίες των ιδίων των ελλήνων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.  

Γιατί η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι πολίτες της στερούν την προοπτική κατάληψης της εξουσίας. 

Καμία υπευθυνότητα, καμία απολύτως συμφωνία, καμία ρεαλιστική πρόταση.
Αποφασιστική εμφανίζεται μόνο στο να απορρίπτει  κάθε πρόταση μας με ένα όχι. Και να αρνείται κάθε συμμετοχή στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

 Το έχουμε πει όμως και θα το επαναλάβουμε και πάλι, δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε Κύριοι Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να παίζετε με τις τύχες του ελληνικού λαού.

Οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Θα μας βρείτε αντίθετους σε κάθε υπονόμευση της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση, απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιστροφής στην κρατικοδίαιτη χώρα των συντεχνιών και της αναξιοκρατίας.

Εμείς, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε μπροστά και μόνο μπροστά, ότι και να κάνετε αυτή την πορεία δεν θα την ανακόψετε.

Κυρίες και Κύριοι,

Οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πολύ καλά ποια είναι η μόνη ρεαλιστική πορεία στο αύριο.
Η μέχρι τώρα επιτυχία της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και βαθιάς πίστης ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, και τα καταφέρνει.
Οι καλές αξιολογήσεις και οι θετικοί δείκτες έχουν αλλάξει την ψυχολογία. Επαναφέρουν τη σταθερότητα και δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης. Κάτι που η οικονομία μας το έχει ανάγκη τόσο στο εσωτερικό  όσο και στο εξωτερικό.
Και βέβαια μας δίνουν την δυνατότητα να μεριμνήσουμε και για την ίδια την κοινωνία. Να διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους μας καλύτερες συνθήκες και όρους. Μας δίνουν τη δυνατότητα να καταθέτουμε σήμερα ένα νομοσχέδιο που είναι προς όφελος των πολιτών και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Σας καλώ λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να υπερψηφίσετε το παρόν νομοσχέδιο.

Σας ευχαριστώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...