Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ



Ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στις 13/05/2013 στη Βουλή, ζητούσε από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την άμεση διευθέτηση μιας σειράς εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως το θέμα της πρόσληψης των 725 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών, την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ζητήματα εποχικών πυροσβεστών.
Απαντώντας στον Γιώργο Καρασμάνη  ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Δένδιας μεταξύ άλλων αναφέρει:
Όσον αφορά την εκκρεμή πρόσληψη των 725 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών:
«…Την παρούσα χρονική στιγμή δεν έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία πρόσληψής τους και προς τούτο συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος ».
Όσον αφορά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τα ζητήματα των εποχικών πυροσβεστών:
«…Σε ότι αφορά στην πρόσληψη 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης κατά την αντιπυρική περίοδο έτους 2013, σας πληροφορούμε ότι…. εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ( μέχρι 5 μήνες ) και το σχετικό τροποποιητικό π.δ. βρίσκεται στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών πρόσληψης των 4.000 επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και έχουν προσληφθεί 131 πρώην εποχικοί πυροσβέστες και 32 ιδιώτες επιλαχόντες. Αναφορικά με τους επιπλέον 1.000 εποχικούς πυροσβέστες, δεν είναι δυνατή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η πρόσληψή τους διότι δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις…».




ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...