Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΣΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ  του ΠΑΜΕ  σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-«ΣΚΟΥΠΑ»

        Την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» εξέφρασε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα με απεργιακές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.
         Στη συγκέντρωση της Έδεσσας στους Μικρούς Καταρράκτες μίλησε από τη  Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Προυσανίδης Ανέστης . Στη συνέχεια πραγματοποιή-θηκε πορεία στους Κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας.
       Στα Γιαννιτσά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( πεζόδρομος ) και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης μετά την ομιλία από το μέλος της Γραμματείας Πέλλας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών Κεχαγιά Πέτρο.    
        Στις ομιλίες τονίστηκε ότι : «το ΠΑΜΕ από το 2009 είχε προειδοποιήσει για τον πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων που έρχεται, με όποια κυβερνητική διαχείριση από την τρόϊκα ( ΕΕ-ΔΝΤ-Ευρωπ.Κεντρ.Τράπεζα ).  
       Με  το Πολυνομοσχέδιο έρχεται νέος όλεθρος για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γα τους αυτοαπασχολούμενους, για τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα. Και δεν θα είναι ο τελευταίος! 
    Πετάνε στον Καιάδα της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, τους ΟΤΑ, την Παιδεία, σε δημόσιες επιχειρήσεις. Στους 2.700 απολυμένους της ΕΡΤ προστίθενται άμεσα 4.500 απολυμένοι μέσα στον Ιούλιο, ακόμα 8.500 απολυμένοι μέσα στο Σεπτέμβρη και πάει λέγοντας. Πετάνε στο δρόμο χιλιάδες καθηγητές αναπληρωτές και μόνιμους, σε γενική και τεχνική εκπαίδευση με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές.
Τα περί κινητικότητας και διαθεσιμότητας είναι άθλια κοροϊδία. Είναι απολύσεις!
     Καταργούν την Κυριακή αργία! Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στην ανεργία, και στις μεγάλες εταιρίες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους.
     Καθιστούν τελείως ανυπεράσπιστη την υγεία όσων δεν έχουν να πληρώσουν! Ήδη ετοιμάζουν να κάνουν τον ΕΟΠΥΥ από ασφαλιστικό οργανισμό που στήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τον ιδρώτα και τις κρατήσεις των εργαζομένων σε μεσολαβητή των όποιων ασφαλισμένων απέμειναν, με τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.  

      Δύο δρόμοι υπάρχουν για του εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα : Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Λογικές και αντιλήψεις που καλλιεργούνται έντεχνα από συνδικαλιστικά τσιράκια, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, την εν δυνάμει «κυβερνώσα αριστερά», που λένε ότι μπορεί να ευημερεί η εργατική τάξη μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα, είναι ψέματα! 
Λογικές που καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν υποχωρήσεις προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους μέσα από την ανάγκη της βιωσιμότητας των εταιριών, ουσιαστικά είναι δρόμος που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. 
    Υπάρχει και στη Πέλλα το παράδειγμα της ΕΛλΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ . Το κίτρινο εργοστάσιο που μαύρισε τις ζωές των εργαζομένων του, έχει απλήρωτο το προσωπικό του για έξι μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και το εργοστάσιο βρίσκεται μια ανάσα πριν από το οριστικό του κλείσιμο.
    Για μας στο ΠΑΜΕ είναι αναγκαία και αυτονόητη η ενότητα στους χώρους δουλειάς, χωρίς κυβερνητικές αυταπάτες. έτσι εννοούμε την ταξική ενότητα, τη λαϊκή συμμαχία. 
Έτσι εννοούμε την ανασύνταξη του κινήματος, για να γίνει ικανό, όχι μόνο να σταματήσει τη λαίλαπα, αλλά ταυτόχρονα να βάλει πλώρη για την οριστική λύση του ζητήματος. Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια του μόνου παραγωγού του, των εργαζόμενων και όλου του λαού». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...