Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

OΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!


1Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγή του τρόπου απαλλαγής από το μάθημα για τα παιδιά όλων των βαθμίδων και σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία στις 19/9, οποιοσδήποτε μαθητής μπορεί να πάρει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, αρκεί να δηλώσει ότι τη ζητεί για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και καταθέσει την αίτηση κατά την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, με επικυρωμένη υπογραφή και των δύο γονέων.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή η ρύθμιση ήρθε να διορθώσει μια σειρά παλινωδιών που είχαν προκύψει από την έκδοση τριών αλλεπάλληλων οδηγιών ήδη από το 2008, οι οποίες καθιστούσαν υποχρεωτικό το μάθημα για κάθε παιδί που επισήμως εθεωρείτο ορθόδοξο, ενώ ανάγκαζε όσους δεν ήταν να το δηλώσουν, προκειμένου να εξαιρεθούν. Το γεγονός είχε προκαλέσει την αντίδραση του Συνήγορου του Πολίτη, αφού έφταναν σε αυτόν καταγγελίες για διευθυντές σχολείων, οι οποίοι ζητούσαν ρητή δήλωση σχετικά με το θρήσκευμα γονιών και παιδιών. 

Ο Συνήγορος θεώρησε πως ο ομολογιακός (κατηχητικός) χαρακτήρας του μαθήματος είναι που επιτάσσει την απλή απαλλαγή χωρίς να χρειάζεται να δηλωθεί ο λόγος της απαλλαγής, αφού αυτό θα παραβίαζε τα ατομικά δικαιώματα των μαθητών και των γονιών τους. Το μάθημα, όμως, είναι ταυτόχρονα και υποχρεωτικό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της ομαλής λειτουργίας του σχολικού προγράμματος.

«Θα έπρεπε να υπάρχει ένα εναλλακτικό μάθημα, προκειμένου τα παιδιά που εξαιρούνται να μην έχουν απλώς ένα κενό δύο ωρών την εβδομάδα και να μη στριμώχνονται σε άλλα μαθήματα όποτε υπάρχει η δυνατότητα», εξηγεί ο Βασίλης Ξυδιάς, μέλος του Πανελληνίου Θεολογικού Σύνδεσμου «Καιρός». 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

1 σχόλια :

Τι φοβαται το κρατος απο την ορθοδοξία. ας μας πει επιτελους ξεκαθαρα.ας στματησει τις υπεκφυγές .

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...