Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

                         Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου


            Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ του Δήμου Έδεσσας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στα σχολεία του Δήμου καθώς τα χρήματα των σχολικών επιτροπών δεν επαρκούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. 
           Αυτή τη στιγμή τα σχολεία του Δήμου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου για το λόγω αυτό αιτείται το ποσό των 150.000 € προκειμένου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες θέρμανσης των 65 συνολικά διδακτηρίων, τα οποία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ψυχράνει ο καιρός και απαιτείται θέρμανση για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

                                   Οι καταθέτοντες βουλευτές του ΚΚΕ
                                                                                              Θεοδόσης  Κωνσταντινίδης 
                                                                                                     Ελένη  Γερασιμίδου







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Έδεσσας, καθώς οι ολοένα και πιο περιορισμένες πιστώσεις των Σχολικών Επιτροπών δεν μας επιτρέπουν να ανταπεξέλθουμε στις βασικές μας υποχρεώσεις.
Συγκεκριμένα οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας ιεραρχώντας τις ανάγκες άφησαν χρέη στη ΔΕΗ μη πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος των 55 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και των 10 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι στην ευθύνη τους. Η επιλογή αυτή έγινε διότι έπρεπε να καλυφθούν οι αυξημένες, λόγω γεωγραφικής θέσης, ανάγκες θέρμανσης των σχολείων μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε.
Δυστυχώς, η ΔΕΗ αξιοποιώντας σχετική νομολογία δέσμευσε χρήματα και μας υποχρέωσε σε υποχρεωτική πληρωμή των λογαριασμών των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών! Μάλιστα τα χρήματα που δεσμεύτηκαν για την αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος των σχολείων προορίζονταν για πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα που έρχεται.
Θέλω να επισημάνω ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Έδεσσας διαχειρίζονται με μεγάλη φειδώ τα χρήματα για λειτουργικά έξοδα, προχωρώντας στην προμήθεια μόνο των αναγκαίων και απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία των σχολείων μας. Απλώς τα χρήματα που λαμβάνουμε δεν φτάνουν, καθώς καλύπτουν όλες τις λειτουργικές δαπάνες και βέβαια τις δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης που είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αν και κάνουμε μεγάλη οικονομία και σε αυτό τον τομέα.
Επειδή λοιπόν η ΔΕΗ έχει παρακρατήσει τα χρήματα που όφειλαν οι Σχολικές Επιτροπές και αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε καθόλου πόρους για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Ζητούμε το ποσό των 150.000 € προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις ανάγκες θέρμανσης των 65 συνολικά διδακτηρίων, τα οποία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ψυχράνει ο καιρός και απαιτείται θέρμανση για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με εκτίμηση 



Δημήτριος Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...