Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καταγγελία στην Ευρωβουλή της παράνομης παρακράτησης ποσών της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

       Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, από την παράνομη και προκλητική παρακράτηση σημαντικών ποσών από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2013, που δικαιούνται στο ακέραιο οι αγρότες, και τα οποία περίμεναν για να αγοράσουν αγροτικά εφόδια προκειμένου να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, να πληρώσουν τα πιο πιεστικά χρέη και να ζήσουν την οικογένειά τους, αφού το αγροτικό εισόδημα έχει αποδεκατιστεί, από τη ληστρική, άγρια πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Οι παρακρατήσεις αφορούσαν ασφαλιστικές εισφορές στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τις εισφορές στον ΕΛΓΑ (Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις), στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) για την αίτηση στον ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχων) αν και πληρώνονται για την υπηρεσία αυτή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
      Τα κονδύλια αυτών των ενισχύσεων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι λεφτά των λαών, δίνονται σε όλους τους αγρότες της ΕΕ και αποτελούν εισοδηματική ενίσχυση, χωρίς βέβαια να αναπληρώνουν τις μεγάλες εισοδηματικές απώλειες των αγροτών.
       Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κανον. 1782/2003 του Συμβουλίου αναφέρεται σαφώς ότι οι ενισχύσεις στο πλαίσιο των καθεστώτων στήριξης καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους. Συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρακράτηση, διαφορετικά είναι παράνομο. Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να εξασφαλίζει και να δίνει καθ’ ολοκληρία και στο ακέραιο το ποσό της ενίσχυσης στο δικαιούχο, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά και ο Επίτροπος Γεωργίας σε ερωτήσεις που του έγιναν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
        Ερωτάται η Επιτροπή τι ενέργειες θα κάνει προκειμένου να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση και να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες όσα χρήματα καταχρηστικά έχουν παρακρατηθεί από τις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων.

                                                                                         
                                                                                                                Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
                               

      Μπάμπης   Αγγουράκης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...