Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΔΑΣΟΣ" ΤΗΣ ΟΡΜΑΣ.


Το δάσος της Όρμας ή όπως αποκαλείται  Μαύρο Δάσος

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Καϊμακτσαλάν.

Είναι ένα από τα ομορφότερα δάση της Ελλάδας. Είναι τόσο πυκνό, που οι αχτίδες του ήλιου δεν φθάνουν ποτέ στο έδαφος. Κατά την παράδοση, όταν ο στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο, εξόπλισε την Μακεδονική Φάλαγγα με ακόντια (τη γνωστή Σάρισα, που είχε μήκος 6 μέτρα περίπου) από ξύλα, που προμηθεύτηκε από το Μαύρο δάσος της Όρμας.

Εξαιρετικά πλούσιο σε χλωρίδα & πανίδα είναι το Μαύρο Δάσος είναι ο τόπος όπου θα απολαύσετε την φύση σε όλο της το μεγαλείο. Ιδανικός τόπος για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία.

 Το κυνήγι απαγορεύεται και η περιοχή είναι προστατευμένη. Μικρά καταφύγια του Δασαρχείου βρίσκονται μέσα στο Δάσος ενώ είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε οδηγούς για την περιήγησή σας. 

Αρχές Αυγούστου στις παρυφές του Δάσους (10km από το Χωριό Κερασιά) λειτουργεί οργανωμένη υπαίθρια κατασκήνωση από τους φίλους του βουνού. Τα χωριά γύρω από το Δάσος προσφέρουν παραδοσιακή κουζίνα και αξίζει να τα επισκεφθείτε. Όρμα & Λουτρά Πόζαρ, παντού ζεστή μακεδονική φιλοξενία.

Λίγο πιο πάνω από το Μαύρο Δάσος υπάρχει ο κρατήρας ενός ηφαιστείου σβεσμένου, από τα προϊστορικά χρόνια.

 Η ορεινή περιοχή είναι γεμάτη από φαράγγια, χαράδρες, σχισμές και υπόγεια ρεύματα.
 Σε πολλά σημεία δημιουργούνται φυσικοί καταρράκτες λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς του εδάφους, αλλά και εξαιτίας της ορμής των νερών.

Δείτε μια μικρή φωτοσυλλογή, και απολαύστε το πολύχρωμο ψηφιδωτό της ευλογημένης μάνας γης.




















2 σχόλια :

ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ... ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΚΑΡΙ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΟ ΔΑΣΟΣ ... Ο ΥΛΟΤΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !!! ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ !!!

Τις φωτογραφίες δεν μας τις εδωσε κανείς. Είναι από δική μας εξόρμηση στο μαγευτικό βουνό.
Ως αναφορά το πώς λέγεται η τοποθεσία, λίγη σημασία έχει. Το τοπίο είναι σαν ζωγραφικός πίνακας. Χιλιάδες χρώματα, φοβερές εναλλαγές της χλωρίδας..Επιβάλλεται να τον επισκεφτεί κάποιος έστω για μία φορά!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...