Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΗΧΟΣ"



Μακεδονικός Ήχος

Η ορχήστρα «Μακεδονικός Ήχος» ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1991. Οι μουσικοί που την αποτελούν, κατάγονται από τους Προμάχους και από άλλα χωριά της περιοχής (Σαρακηνοί, Σωτήρα και Βρυττά). Είναι αυτοδίδακτοι μουσικοί που τους ένωσε η αγάπη για το μουσικό πλούτο της Μακεδονίας.



Έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε γάμους και πανηγύρια της περιοχής παίζοντας τους τοπικούς σκοπούς και στη συνέχεια εμπλούτισαν το ρεπερτόριό τους με αντιπροσωπευτικούς ήχους της Θράκης, της Ηπείρου, των Νησιών και με λαϊκά τραγούδια. Ο σεβασμός στη μουσική παράδοση του τόπου και η μεγάλη ποικιλία του ρεπερτορίου τους τους έκανε γνωστούς αρχικά σε όλη τη Μακεδονία και στη συνέχεια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Έχουν συνοδεύσει χορευτικά συγκροτήματα της Αλμωπίας σε διεθνή φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού (Ισπανία, Γερμανία, Βουλγαρία, ΗΠΑ). Επίσης, εμφανίστηκαν σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα προβάλλοντας την τοπική παραδοσιακή μουσική. Έχουν ηχογραφήσει πρόσφατα ένα CD με σκοπούς της περιοχής Αλμωπίας.





Μουσικοί:
Γιάννης Βέσκος: κορνέτα, σαξόφωνο
Μάκης Διλιάπης: κλαρίνο
Γιώργος Ζμπάινος: κορνέτα, μπουζούκι, κιθάρα
Γρηγόρης Ζμπάινος: αρμόνιο, ακορντεόν
Δημήτρης Τζαβέλας: τύμπανα
Πέτρος Πουσίνης: κιθάρα, τραγούδι

Τηλέφωνα Επικοινωνίας της ορχήστρας:
6944121929, 6974712627 και 2381021980





ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ...http://promahi.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...