Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΟΠ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ;


Τι συμβαίνει στο Μανταμάδο; Το στρατόπεδο με τις περισσότερες αυτοκτονίες

Με το   G 3 με το οποιο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε ΕΠΟΠ στη Μυτιλήνη. Το τραγικό περιστατικό έγινε τη νύχτα σε σκοπιά του 265 τάγματος στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης.
Ο ΕΠΟΠ ήταν "διπλοσκοπιά" με έναν στρατιώτη ο οποιος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.
Στην ίδια μονάδα όπως λένε οι πληροφορίες υπηρετεί και η αδελφή του. 
Τι τον οδήγησε σ΄ αυτη τη τραγική απόφαση να δώσει τέρμα στη ζωή του διερευνάται.

H ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, το Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 03:40 περίπου, ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της Μονάδας του, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.

Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Τι συμβαίνει στο Μανταμάδο; Το στρατόπεδο με τις περισσότερες αυτοκτονίες


Μια μακάβρια “πρωτιά” κατέχει το τάγμα του Μανταμάδου στη Μυτιλήνη.

Όπως υπενθυμίζει ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης “δυστυχώς, απ' το 1982 μέχρι σήμερα, είναι ο πέμπτος ή ο έκτος οπλίτης που αυτοκτονεί σ' αυτό το τάγμα, . Μεταξύ αυτών και ο γιατρός του Τάγματος. Νομίζω ότι κατέχει μια μακάβρια "χακί" πρωτιά. Και φυσικά οι λόγοι αυτής της πρωτιάς, δεν είναι ... μεταφυσικοί”.

Στο Μανταμάδο οπου βρίσκεται και το πολύ γνωστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ ,είναι η αλήθεια ότι το τάγμα είχε πάντα μια “κακή φήμη” που με τα χρόνια “καθιερώθηκε”.

Το γιατί αυτοκτόνησε ο ΕΠΟΠ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ασφαλώς οι λόγοι δεν μπορεί να είναι “μεταφυσικοί” . Η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα είναι τόσο σκληρή και απάνθρωπη που δείχνει δυστυχώς ικανή να “λυγίσει” ακόμη και νέους ανθρώπους όπως ο 28χρονος ΕΠΟΠ. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...