Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ.

Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά. Πεντανόστιμο!
Για να είναι πεντανόστιμα τα μεσημέρια σας.

Υλικά για 6 άτομα:

1½ κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (από λαιμό, για να μην είναι στεγνό), κομμένο σε μεγάλους κύβους

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)

αλάτι

250γρ. τυρί μπάτζο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή σε ρηχό και πλατύ σκεύος. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να βράσει το κρέας.

Προσθέτετε αλάτι και μπούκοβο και σιγοβράζετε για 35-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.

Σκορπάτε πάνω από το ζεστό κρέας το τυρί μπάτζο και σερβίρετε αμέσως το φαγητό με τηγανητές πατάτες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...