Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

"ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ".

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να πληρωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι την ενιαία ενίσχυση»

Να πληρωθούν άμεσα την ενιαία ενίσχυση ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Υπουργέ, συνεχίζω από την τελευταία κουβέντα που ειπώθηκε, το θέμα όντως στο νομό Πέλλας είναι με τα βοσκοτόπια, είναι ένας από τους νόμους που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα. Οι επαρχίες Γιαννιτσών και Έδεσσας έχουν προσπαθήσει μεταξύ τους και έχουν βρει κάποιες λύσεις, όμως ο όγκος των κτηνοτρόφων είναι στην επαρχία Αλμωπίας. Το πρόβλημα λοιπόν είναι οξύτατο. Σήμερα η επαρχία έχει δύο χιλιάδες εκτάρια μόνο. Η ένωση δηλαδή που λέτε, έχει δύο χιλιάδες εκτάρια, δεν μπορεί να καλύψει τους κτηνοτρόφους. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα οποία έχετε πει, θα πρέπει να καλυφθούν από όμορους νομούς.
Οι πληροφορίες που έχω εγώ, είναι ότι δεν προχώρησε η διαδικασία της σύμβασης με την ΠΑΣΕΓΕΣ, διότι η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει το σύστημα αυτό με την Neuropublic, για να μπορέσετε να τοποθετήσετε τα βοσκοτόπια πλέον επί του εθνικού ποσοστού, να μη χαθούν ενισχύσεις και μπορεί στην περιοχή μας να δοθεί βοσκότοπος από το νομό Κοζάνης σε ένα κτηνοτρόφο της Αλμωπίας. Πρέπει να καλυφθεί δηλαδή ο Νομός και να τελειώνει. Διότι διαφορετικά, όπως έχουν βγει μη επιλέξιμα πάρα πολλά βοσκοτόπια της περιοχής Αλμωπίας, δεν θα μπορέσετε να καλύψετε τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της Αλμωπίας.
Αυτό το οποίο έχει ειπωθεί είναι ότι δεν θα μείνει κανένας κτηνοτρόφος χωρίς τις επιδοτήσεις που παίρνει και ότι θα καλυφθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι, ακόμη και από όμορους νομούς με περιοχές.
 Έγινε αυτή η σύμβαση με την ΠΑΣΕΓΕΣ; Διότι υπάρχει το θέμα και επειδή οι συγκεκριμένοι συνεταιρισμοί και ενώσεις, μιλούν με την ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν προχωρούν ουσιαστικά τη διαδικασία. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς και δεν έχουν πάρει στο νομό Πέλλας οι κτηνοτρόφοι χρήματα και οι ελάχιστοι που έχουν πάρει, είναι από 5 έως 15%. Εάν λοιπόν στις 20η Δεκεμβρίου το αργότερο που μπαίνει συνήθως η προθεσμία αποπληρωθούν όλοι, θα πρέπει να το ξέρουμε.
Διότι, πέραν του γεγονότος ότι δεν έχουν πάρει χρήματα να καλύψουν ανάγκες, επειδή κυκλοφόρησε ότι «ξέρεις πληρώθηκαν οι κτηνοτρόφοι», σε αυτούς που οφείλουν, πηγαίνουν οι πιστωτές και τους λένε, δώστε μας τα λεφτά, να τελειώνουμε. Και οι άνθρωποι δεν έχουμε πάρει πραγματικά δεκάρα. Αυτό είναι το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

         Το δεύτερο θέμα αφορά το υπόλοιπο των εξισωτικών, το οποίο το αναφέρατε ήδη.
Επίσης, βάζοντας τα βοσκοτόπια μέσα στα βουνά, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κίνδυνος για τη φέτα, για την οποία λέμε ότι την παράγουν ζώα που βόσκουν σε ξυλώδη, σε θαμνώδη, σε πουρνάρια κ.τ.λ.. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, διότι, για παράδειγμα, ο Ολλανδός, δεν μπορεί να μιλήσει για τέτοιου είδους βοσκοτόπια. Μιλάμε για μια βιοποικιλότητα που δίνει άριστης ποιότητας γάλα, το οποίο δημιουργεί άριστης ποιότητας τυρί, την ελληνική φέτα.
Τρίτο θέμα είναι το θέμα της προέλευσης του γάλακτος. Πρέπει να πάρετε θέση, κύριε Υπουργέ, γιατί πρέπει να καθοριστεί ο χρόνος και ο τόπος προέλευσης του γάλακτος. Δεν είναι δυνατόν να φέρουμε γάλα από το εξωτερικό, το οποίο να λέει ότι είναι φρέσκο γάλα. Ένα γάλα για να έρθει, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να έχει τόπο προέλευσης, να ξέρουμε ότι το ελληνικό φρέσκο γάλα είναι πέντε ημερών το πολύ, ενώ το ξένο για να έρθει θέλει μία εβδομάδα τουλάχιστον για να μπει εδώ μέσα. Αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε για να προστατεύσουμε τους κτηνοτρόφους μας.

Κλείνοντας, θα κλείσει 30 Νοεμβρίου το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το θέμα των διορθώσεων, των αιτήσεων κ.λπ.; Διότι, αν κλείσει τίθεται τεράστιο θέμα και θα πρέπει να το λύσετε προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν και οι κτηνοτρόφοι Χριστούγεννα».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...