Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.

Λεπτές Ισορροπίες

Χθες απογοήτευση, σήμερα τρέλα.
Έτσι κρατάς τις ισορροπίες. Κάνοντας τραμπάλα.
Παράδοξο; Σε έναν παράδοξο κόσμο, μόνο παράδοξη πρακτική μπορείς να εφαρμόσεις.
Μα πως αλλιώς να επιβιώσεις μέσα σ'έναν κόσμο, που σε όποια γλώσσα κι αν του μιλήσεις, με όποιον τρόπο και να του εξηγήσεις, δεν θέλει να καταλάβει, ούτε θέλει να αλλάξει ουσιαστικά. Αν όντως το ήθελε, θα το έκανε.
Όμως, λέει ότι μπορεί και θέλει να κάνει πολλά, αν τον ρωτήσεις. Λέει πως σκέφτεται και είναι έξυπνος, είναι ικανός.

Έχεις μυαλό για να σκέφτεσαι, φωνή για να μιλάς και χέρια για να γράφεις άνθρωπε.
Σκέφτεσαι; αν ναι, τότε μιλάς, γράφεις, πράττεις. Αν όντως υπάρχει η ικανότητα της σκέψης, υπάρχουν και όλα τα άλλα. Ακόμα και το δύσκολο "πράττω". Αλλιώς, ξεκίνα να αμφισβητείς την ύπαρξη του πρώτου, της σκέψης σου. Δεν είναι καθόλου κακό αυτό, το αντίθετο μάλιστα, γιατί κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από ανθρώπους που δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω απ' ότι είναι ικανοί. "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι". Οι υπόλοιποι ας αποδείξουν έμπρακτα, τι μπορούν και πόσο μπορούν.

Και όσοι πιστεύουν πως έχουν σκέψη, απλά όλα είναι χαμένος κόπος και τίποτα δεν αλλάζει: ε λοιπόν, αυτά είναι γι'αυτούς που παλεύουν, για τους άλλους υπάρχει μόνο ένα κλειστό στόμα και αδράνεια, γιατί έχουν παραιτηθεί. Όμως....μπορείς να κατανοήσεις πώς σκεπτόμενος άνθρωπος, παραιτείται εντελώς και γίνεται πρόβατο; Πώς ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να δεχτεί αδιαμαρτύρητα κάτι, χωρίς να αντιδρά και να πιστεύει πως δεν έχει τη δύναμη να το αλλάξει;

ΔΕΝ γίνεται.

Και εκεί είναι η απογοήτευση. Μπερδεύεσαι, σταματάς για λίγο, προσπαθείς να δικαιολογήσεις ανθρώπους και καταστάσεις και άκρη δεν βγάζεις. Το γυρίζεις στη τρέλα λοιπόν και συνεχίζεις να προσπαθείς να αλλάξεις κάτι.

Λεπτές ισορροπίες, κόντρα στις ανισορροπίες. Κράτα γερά στην τραμπάλα και δεν θα πέσεις. Όταν είσαι κάτω, δώσε ώθηση γερή με τα πόδια σου και θα ανέβεις ψηλά πάλι.

Αλλά πάντα, μα πάντα όμως καθώς συνεχίζεις, θα αναρωτιέσαι: Υπάρχουν ακόμα σκεπτόμενοι άνθρωποι...;


Angie Insomniac





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...