Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

TWELVE CLUES: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΡΙΦΩΝ.

Magnify Image
 Από την Άλκηστη Γεωργίου 
   Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια γρίφων, τα mind games, και περνάτε ώρες online προσπαθώντας να λύσετε σπαζοκεφαλιές - που φαίνονται να μην λύνονται με τίποτα, τότε πιθανότατα θα γνωρίζετε ήδη το .twelve-clues.. To Twelve Clues είναι ένα ολοκαίνουριο ελληνικό project-game. Μία μανία που ξεκίνησε από μια ομάδα φοιτητών (οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνει η ταυτότητα τους  κι αυτή.. μυστήριο) με σκοπό την επίλυση Online Γρίφων.
 Ο πρώτος γρίφος του παιχνιδιού ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες περίπου, και ήδη έχουν επιχειρήσει να τον λύσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (!) από όλο τον κόσμο.
     Οι κανόνες είναι σχετικά απλοί: Με την βοήθεια ορισμένων στοιχείων που μας δίνονται (clues) προσπαθούμε να λύσουμε κάθε γρίφο. Κάθε μήνα θα κυκλοφορεί και ένας νέος γρίφος, αλλά για να τον λύσουμε θα πρέπει να έχουμε πρώτα λύσει όλους τους προηγούμενους (αδικία!)
   Ο εκπρόσωπος των δημιουργών στην Αθήνα, Ηλίας Τσέτσος μας εξηγεί αναλυτικότερα..
   - Τι ακριβώς είναι το Twelve Clues;
 -Το Twelve Clues είναι ένα καινούριο Online Παιχνίδι αποτελούμενο από Δώδεκα Γρίφους. Οι γρίφοι είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να κυκλοφορεί ένας κάθε μήνα. Ο χρήστης πρέπει να βρει πώς θα συνδυάσει τα στοιχεία που του δίνονται σε κάθε σελίδα γρίφου, προκειμένου να φτάσει στην επίλυση του. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι από τυχαία γράμματα και νούμερα, μέχρι συντεταγμένες χαρτών. Για να προχωρήσει κανείς στον επόμενο γρίφο υπάρχει η προϋπόθεση ο χρήστης να έχει λύσει πρώτα όλους τους προηγούμενους. Αν κολλήσει και δεν μπορεί με τίποτα να λύσει κάποιον από τους γρίφους, υπάρχει πάντα η δυνατότητα της βοήθειας (Hint) που παρέχεται από εμάς έναντι κάποιου μικρού αντίτιμου. Όλοι οι γρίφοι, είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μπορούν να λυθούν και χωρίς την χρήση της επιπλέον βοήθειας, φυσικά.
Magnify Image
     - Και η αποδοχή του κόσμου ως τώρα;
 - Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν επιχειρήσει να λύσουν τον Πρώτο Γρίφο, σε τρεις βδομάδες κυκλοφορίας. 5.000 από αυτούς κατάφεραν τελικά να τον λύσουν, και τα σχόλια που δεχόμαστε καθημερινά είναι πολύ θετικά και ευχάριστα! Φαίνεται πως ο κόσμος έχει ήδη αγαπήσει το παιχνίδι, καθώς πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό από ότι κυκλοφορεί στην αγορά. Συνδυάζει τον κόσμο του Διαδικτύου και της Τεχνολογίας με έναν τρόπο που απαιτεί σκέψη, δημιουργικότητα αλλά και παρατηρητικότητα. Τολμούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα onlineπαιχνίδι παγκόσμιας κλάσης. 
  Magnify Image
- Ωραία, και ποιοι είναι οι δημιουργοί του παιχνιδιού;
 -Πίσω από το Twelve Clues κρύβονται πέντε Έλληνες. Τέσσερα αγόρια και μια κοπέλα. Είναι όλοι σχετικοί με τον χώρο καθώς μερικοί από αυτούς σπουδάζουν Πληροφορική και Γραφιστική, ενώ άλλοι έχουν ήδη πάρει το πτυχίο τους. Εγώ είμαι το μόνο μέλος της ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο κοινό, καθώς θέλουμε να κρατήσουμε ένα "μυστήριο" γύρω από το ποιοι ήμαστε. Τι καλύτερο από έναν γρίφο σχετικά με αυτούς στο φινάλε του παιχνιδιού;   Ηλίας Τσέτσος, Twelve Clues
   - Πώς σας ήρθε αυτή ιδέα, εξ' αρχής;
 -Η όλη ιδέα ξεκίνησε ένα βράδυ, όταν ένα από τα μέλη της ομάδας μας έψαχνε κάτι στη βιβλιοθήκη του. Τότε αντίκρισε ένα βιβλίο που του είχε πάρει η θεία του δώρο όταν ήταν δέκα χρονών. Το βιβλίο λεγόταν "Cracking Codes". Δεν το είχε διαβάσει ποτέ, κι όμως, εκείνη τη μέρα κάτι τον τράβηξε και άρχισε να το ξεφυλλίζει. Είχε να κάνει με το πώς να δημιουργείς και να λύνεις διάφορους κώδικες. Δεν κοιμήθηκε μέχρι να το τελειώσει, κι τότε αποφάσισε να φτιάξει ένα παιχνίδι πάνω σε αυτό, αλλά και να το πάει ένα επίπεδο παραπάνω. Έτσι, ενημέρωσε και άλλα άτομα για την ιδέα του κι έστησε την ομάδα που το τρέχει σήμερα.
   - Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, αλήθεια, ώστε να δημιουργηθεί ένας γρίφος από την αρχή; Και πώς γίνεται όλο αυτό;
 -Κάθε γρίφος για να δημιουργηθεί θέλει περίπου τέσσερις με πέντε ημέρες. Αρχικά, καταγράφονται διάφορες ιδέες μικρών στοιχείων και στην συνέχεια γίνονται διάφοροι συνδυασμοί αυτών ώστε να αποφασιστεί η τελική μορφή ενός γρίφου. Προσπαθούμε οι γρίφοι μας να είναι προσιτοί προς όλους, έτσι ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να τους λύσουν. Στη συνέχεια, αφού αποφασιστεί η τελική ιδέα, έρχεται το κομμάτι της υλοποίησης. Με συνδυασμό διαφόρων γλωσσών προγραμματισμού στήνουμε τον γρίφο και την αντίστοιχη σελίδα του στο διαδίκτυο.
Magnify Image
     - Επόμενα σχέδια; Ποιο είναι το μέλλον του Twelve Clues;
 -Όλα θα εξαρτηθούν από το παρόν. Αν δούμε ότι το παιχνίδι συνεχίζει να τραβάει και να ενθουσιάζει κόσμο, τότε σίγουρα θα το συνεχίσουμε με μια δεύτερη Season. Ιδέες υπάρχουν πολλές,  αυτό είναι το μόνο σίγουρο.




 ΠΗΓΗ... www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...