Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (26 -29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014)

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας  «Μ.Β. Λομονόσοβ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2014, στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε  συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τύπου και Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας, του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Ινστιτούτου Μετάφρασης (ΑΝΟ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και του τμήματος “Active Mice” του ομίλου Mouzenidis.

           Πρόκειται για το  Δ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Ρωσική Γλώσσα και ο Πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης», που ξεκινά το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, στις 10:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club.

«Είναι φέτος η τέταρτη χρονιά που ένα μεγάλο, διεθνές επιστημονικό συνέδριο –αυτό για τη ρωσική γλώσσα- φιλοξενείται στην Κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε και ενισχύουμε πολιτισμικές και τουριστικές δράσεις που φέρνουν πιο κοντά τους Ρώσους πολίτες στη χώρα μας. Η αγορά της Ρωσίας αποτελεί για μας μία από πιο σημαντικές αγορές-στόχους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ταυτόχρονα και πεδίο ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεργειών μεταξύ των δύο πλευρών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη διοργάνωση.

           Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 70 διακεκριμένοι επιστήμονες από 17 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία,  Αυστρία,  Ισραήλ, Φινλανδία, Πολώνια, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε έναν ευρύ κύκλο θεμάτων που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:
·      Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας
·      Θεωρία, Ιστορία, Μεθοδολογία μετάφρασης

·      Πολιτισμός - ανθρωπολογικές όψεις της διαγλωσσικής επικοινωνίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...