Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ


 Η φωτογράφος Μαριέτ Πάθι Άλεν υπήρξε υπέρμαχος της τρανσέξουαλ κοινότητας για περισσότερα από 35 χρόνια, αφού υπήρξε μαχητική δικηγόρος και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της διαφορετικότητας. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της επικεντρώθηκε στις Η.Π.Α., το 2012 ταξίδεψε στην Κούβα και τότε όλα άλλαξαν.

Το ταξίδι της έγινε στο πλαίσιο συμποσίου σχετικά με την ταυτότητα και τον πολιτισμό των τρανσέξουαλ που διοργάνωσε η Mariela Castro Espin, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Αγωγής στην Αβάνα, και κόρη του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, η Άλεν πέρασε μια εβδομάδα στην Αβάνα φωτογραφίζοντας δύο τοπικές trans, την Αμάντα και την Νόμι, στο Cabaret Las Vegas. Έγιναν αμέσως φίλες και η «σχέση» τους αποτυπώθηκε σε αυτό το φωτογραφικό πρότζεκτ. «Είχα το σπάνιο προνόμιο να πηγαίνω οπουδήποτε και αν πήγαιναν, απλά σαν επίσκεψη ή τριγυρνώντας» είπε η Άλεν, «Δεν ξέρω αν έχω ποτέ περπατήσει τόσο πολύ στη ζωή μου! Ήταν υπέροχο».

H Aλεν είχε μείνει εμβρόντητη από την ακραία φτώχεια στην οποία ζούσαν τα περισσότερα άτομα που συνάντησε. Εχει δηλώσει ότι παρότι οι τρανσέξουαλ μπορούν πλέον να ζήσουν πιο ελεύθερα στην Κούβα και να κάνουν εύκολα αλλαγές φύλου, εντούτοις είναι θύματα προκαταλήψεων και οι περισσότεροι καταλήγουν να εργάζονται ως πόρνες.













ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...