Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Επιτροπής Χωρών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, που διοργανώθηκε από το Δίκτυο των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), την Επιτροπή των Χωρών των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας (BBSRC) και την επαρχία της Αδριανουπόλεως, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου 2014 στην Αδριανούπολη (Τουρκία), όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε συντονιστικό ρόλο σε θέματα τουρισμού για τις χώρες των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής μας είναι ο τομέας του τουρισμού, μέσα από την αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και την ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της εντός και εκτός των συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρειά μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην ετήσια γενική συνέλευση της Επιτροπής Χωρών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, διά της Αντιπεριφέρειας Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών, με κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη του τουρισμού ως μοχλού επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και την προώθηση συνεργειών μεταξύ των γειτονικών χωρών. Είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια δύναμη στον τομέα του τουρισμού και να επενδύσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στη διαπεριφερειακή συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών σχεδίων δράσης με τους γείτονές μας στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.



Τους όρους και τους στόχους της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Επιτροπής Χωρών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας έθεσε κατά τη διάρκεια των εργασιών η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη, η οποία συντόνισε τη συζήτηση. «Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω αναλυτικά τη νέα τουριστική ταυτότητα της περιοχής μας υπό το σήμα “Very Macedonia”, αλλά και να έχω εποικοδομητικές συζητήσεις με εταίρους μας σε θέματα τουριστικής προβολής. Στην Κεντρική Μακεδονία αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες στο μέγιστο δυνατό βαθμό προκειμένου να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, που αποτελεί ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα επιχειρηματικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, αλλά και η περαιτέρω ενθάρρυνση του διαλόγου και της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης αναπτυξιακά τουριστικά προγράμματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, όπως  το INTERREG EUROPE 2014-2020, το διασυνοριακό Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας», το διακρατικό Πρόγραμμα «Βαλκανικής-Μεσογείου» και το διακρατικό Πρόγραμμα του Δούναβη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...