Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΕΛΛΑ & ΗΜΑΘΙΑ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ


Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΚΚΕ ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ σε ΧΩΡΙΑ της ΠΕΛΛΑΣ & της ΗΜΑΘΙΑΣ με ΖΗΜΙΕΣ από το ΧΑΛΑΖΙ

         Περιοδεία  σε Πέλλα και Ημαθία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος  Σωτήρη Ζαριανόπουλο επισκεπτόμενη χωριά, που πλήγηκαν οι καλλιέργειές τους από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.
         Βρέθηκε σε καφενεία στα Καλύβια - Σκύδρας στην Πέλλα και στον Αγρ.Συνεταιρισμό του χωριού και έγινε αποδέκτης της αγανάκτησης των δενδροκαλλιεργητών, που είχαν μεγάλες ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις. Ενημερώθηκαν από τους αγρότες για ανάλογες ζημιές και στη Σκύδρα & στα γειτονικά χωριά Λιποχώρι, Καλή, Πετριά, Πλεύρωμα, κλπ. Στη συνέχεια επισκέφτηκε κτήματα με ροδάκινα και νεκταρίνια, που η αναμενόμενη παραγωγή τους χτυπήθηκε από το χαλάζι.
         Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα Παλατίτσια - Ημαθίας, που ήταν στο επίκεντρο της μεγά-λης χαλαζόπτωσης στις 16 Ιούνη. Μίλησε με αγρότες της περιοχής σε καφενείο του χωριού. Ενημερώθηκε για την καταστροφική χαλαζόπτωση στα χωράφια του χωριού, όπως και των γειτο-νικών χωριών ( Μελίκη, Βεργίνα, Νεόκαστρο, Αγκαθιά ) σε όλες τις καλλιέργειες της περιο-χής ( ροδάκινα, ακτινίδια, βερίκοκα, νεκταρίνια, ηλιόσπορος, καπνά, καλαμπόκια, κλπ. ) από χαλάζι μεγάλου μεγέθους που έπεφτε για πάνω από 5 λεπτά σε εκτάσεις περίπου 15.000 στρεμ.
          Η εικόνα που αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο στον κάμπο της περιοχής ήταν εικόνα ολικής καταστροφής σε όλες τις καλλιέργειες. Τεράστιες ζημιές, όχι μόνο στην αναμενόμενη παραγωγή, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο των δενδροκαλλιεργειών για τα επόμενα χρόνια.
         Οι πληγέντες αγρότες εκφράσανε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ την απόγνωσή τους για το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και τους φόβους τους για μη κάλυψη των συνολικών ζημιών από τον ΕΛΓΑ, έχοντας αρνητικές εμπειρίες άδικων εκτιμήσεων & αποζημιώσεων προηγούμενων ετών, παρά τα τσουχτερά «ασφάλιστρα-χαράτσια» που πληρώνουν κάθε χρόνο. Ένοιωσαν για ακόμη φορά απροστάτευτοι από την Πολιτεία απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, μιας και ακόμη δεν ξεκίνησε η εναέρια αντιχαλαζική προστασία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛΓΑ ), που θα προστάτευε καλλιεργούμενες εκτάσεις περίπου 5,2 εκατ. στρεμμάτων στην Κ.Μακεδονία. Και μάλιστα, σύμφωνα με την καθυστερημένη κατά 9 μήνες ανανέωση της σχετικής σύμβασης, προβλέπεται αυτή να λειτουργήσει … λίγο πριν τον Οκτώβρη !
      Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ενημέρωσε τους αγρότες σε Πέλλα & Ημαθία για όλες τις πρόσφατες ενέργειες της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος για το ζήτημα των ζημιών και την ανάγκη άμεσης και δίκαιης εκτίμησης του συνόλου αυτών των ζημιών από τον ΕΛΓΑ                             ( κατάθεση Αναφορών Αγροτικών Φορέων, Επίκαιρες Ερωτήσεις ) και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα των καταστροφών με την κατάθεση σχετικής ερώτησης και στην Ευρωβουλή.

Κάλεσε όμως, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος,  και τους πληγέντες αγρότες της Κ.Μακεδονίας να μην επαναπαυτούν στις «διαβεβαιώσεις», που θα λάβουν από κυβερνητικά χείλη όπως και μέχρι σήμερα τις ελάμβαναν  χωρίς αντίκρισμα για την αποζημίωση των ζημιών, αλλά να προχωρήσουν  σε αγωνιστική διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων για τις παραπάνω καταστροφές με τους Αγροτικούς τους Συλλόγους, του τοπικούς Φορείς, τις Συντονιστικές Επιτροπές. Δεν χρειάζεται καμιά επανάπαυση γιατί τα προβλήματα των ζημιών, αλλά και των αντιαγροτικών πολιτικών ΕΕ & ελληνικών κυβερνήσεων, μόνο με οργανωμένη διεκδίκηση από την πλευρά των αγροτών μπορούν ν’αντιμετωπιστούν.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...