Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΓΚΟΛΠΟΣΤ

Magnify Image
7 φορές που οι Έλληνες «έφτασαν μέχρι την πηγή» και έφυγαν διψασμένοι. 


Με αφορμή τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τη συνέχεια του Μουντιάλ κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις μεγάλες απογοητεύσεις που έχει προσφέρει η «στρογγυλή θεά» στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. 

    2/6/1971 Άγιαξ - Παναθηναϊκός 3-0 
Το «Γουέμπλεϊ» αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Η θρυλική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League) τον μεγάλο Άγιαξ του «ιπτάμενου Ολλανδού» Γιόχαν Κρόιφ. Οι πράσινοι στάθηκαν καλά απέναντι στο «ολοκληρωτικό» ποδόσφαιρο και αν εξαιρέσεις το γκολ των Ολλανδών μόλις στο 5ο λεπτό, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 85' ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Άγιαξ και κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.

2/11/1983 Μπάγερν Μονάχου - ΠΑΟΚ 9-6
 Ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του το μεγαθήριο της Μπάγερν Μονάχου στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
 Η αναμέτρηση περιείχε μεγάλη δόση ίντριγκας, καθώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ Παλ Τσερνάι είχε φύγει την προηγούμενη σεζόν από την Μπάγερν ύστερα από πέντε χρόνια στην ομάδα και κάποιες μεγάλες βεντέτες της γερμανικής ομάδας εμφανίζονταν δυσαρεστημένες μαζί του.
 Το πρώτο ματς στην Τούμπα έληξε ισόπαλο 0-0, όπως και το δεύτερο στη Γερμανία. Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα πέναλτι. Εκεί, ο μοιραίος παίκτης ήταν ο Δαμανάκης, καθώς, αν σκόραρε στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε την πρόκριση. Τα πέναλτι συνεχίστηκαν και στο τέλος η Μπάγερν κέρδισε το ματς με 9-8. 


17/4/1996 Παναθηναϊκός - Άγιαξ 0-3 
O Παναθηναϊκός, σε μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-1996.
Εκεί βρήκε μπροστά του ξανά τον Άγιαξ, τον παλιό του γνώριμο από το «Γουέμπλεϊ», την πιο φορμαρισμένη ομάδα της χρονιάς και νικητή της διοργάνωσης της προηγούμενης χρονιάς. Στο πρώτο ματς στο Άμστερνταμ ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το αξέχαστο γκολ του Βαζέχα, που πρόλαβε να πλασάρει πριν από την έξοδο του τερματοφύλακα του Άγιαξ.
 Όλη η Ελλάδα περίμενε τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσει με τον Παναθηναϊκό την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό. Στο δεύτερο ματς, όμως, τα «τρομερά παιδιά» του Φαν Χάαλ έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους σκοράροντας στο 4ο λεπτό με τον Λιτμάνεν.
 Ο Φινλανδός έκανε το 2-0 στο 77' και ουσιαστικά τέλειωσε το ματς. 


17/3/1999 Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1-1
 Ο Ολυμπιακός, τη σεζόν 1998-99, είχε μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του. Προκρίθηκε πρώτος από τον όμιλό του στο Champions League, αφήνοντας απέξω την Πόρτο και τον Άγιαξ. Στους 8 της διοργάνωσης ήρθε αντιμέτωπος με τη «γηραιά κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, τη Γιουβέντους
. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ντέλε Άλπι η Γιουβέντους προηγούνταν ως το 89' με 2-0 και φαινόταν να καθαρίζει την πρόκριση. Το πέναλτι, όμως, που έκανε γκολ ο Νινιάδης στο 89' έδωσε μεγάλες ελπίδες στον Ολυμπιακό. 
Στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός φαινόταν να τα κάνει όλα σωστά, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κι έχοντας την τύχη να προηγηθεί, και μάλιστα νωρίς, στο σκορ, μόλις στο 13', με τον Σίνισα Γκόγκιτς.
 Στο 85ο λεπτό, όμως, ήρθε η καταραμένη στιγμή: ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν υπολόγισε σωστά και έκανε μια άστοχη έξοδο σε σέντρα –κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι άλλαξε πορεία η μπάλα λόγω του αέρα– και ο Κόντε σημείωσε το 1-1, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση. 


9/4/2002 Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 3-1
 Πιστός στα ευρωπαϊκά του ραντεβού ο Παναθηναϊκός, πέρασε από δύο ομίλους του Champions League και βρέθηκε αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα στους 8.
 Στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο οι πράσινοι κατάφεραν και πήραν τη νίκη με 1-0, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπασινά στο 79' που κέρδισε ο Κόλκα.
 Στη ρεβάνς στο Καμπ Νόου η πρόκριση στους ημιτελικούς ήρθε ακόμα πιο κοντά με το γκολ του Κωνσταντίνου στο 8ο λεπτό. Οι Καταλανοί ήθελαν, λοιπόν, 3 γκολ για να προκριθούν, τα οποία και πέτυχαν εν τέλει με τους Ενρίκε (στο 23' και 49') και Σαβιόλα στο 61'.
 Ο Γκόραν Βλάοβιτς, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. 


22/6/2012 Ελλάδα - Γερμανία 2-4
 Η Εθνική Ελλάδος προκρίθηκε από τον όμιλό της στο Euro του '12, αποσπώντας ισοπαλία από τη διοργανώτρια Πολωνία και νικώντας τους Ρώσους.
 Στους 8 διασταυρώθηκε με ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, τη Γερμανία. Σε ένα ματς με έντονη πολιτική φόρτιση, λόγω μνημονίων, Μέρκελ και λιτότητας η Ελλάδα δεν κατάφερε να φθάσει στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, χάνοντας τελικά με 4-2 από τους Γερμανούς.
 Ο Σαμαράς ισοφάρισε –πρόσκαιρα– σε 1-1, δίνοντας ελπίδες, όμως τελικά η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. 


19/3/2014 Μάντσεστερ-Ολυμπιακός 3-0 
Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-0, ένα σκορ που του έδινε μεγάλες ελπίδες για πρόκριση στους 8 του Champions League.
 Η ομάδα ταξίδεψε στο Μάντσεστερ με αβαντάζ δύο γκολ, όμως έμεινε εκτός της διοργάνωσης τελικά, καθώς η Γιουνάιτεντ πέτυχε τρία γκολ με χατ τρικ του Ολλανδού επιθετικού της Φαν Πέρσι (25', 45', 52').
 Μνημειώδης ήταν και η εμφάνιση του τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ, Ντε Χέα, που έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ματς της καριέρας του.





 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...