Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.


Μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης κατά του AIDS θα είναι ο Αύγουστος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες στα παραθεριστικά θέρετρα της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας, μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενημερωτικών παρεμβάσεων στην ακτογραμμή των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιούν από κοινού η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης.
Οι συντονισμένες παρεμβάσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου σε συνέχεια των χειμερινών αντίστοιχων εκδηλώσεων, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και των Ελλήνων και ξένων τουριστών σχετικά με την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση γύρω από τον ιό HIV/AIDS, τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον ιό, καθώς και την έγκαιρη διάγνωση της οροθετικότητας προκειμένου να μειωθούν νέες μολύνσεις και να επιτευχθεί η καλύτερη πρόγνωση της ασθένειας.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δημόσια υγεία αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας, όπου δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση των συμπολιτών μας για σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως ο ιός του AIDS. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειάς μας συνεχίζει την παραγωγική της συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και αυτό το καλοκαίρι με μία σειρά συντονισμένων ενημερωτικών παρεμβάσεων προς το γενικό πληθυσμό, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον ιό του AIDS, τη σωστή και έγκαιρη πρόληψη, καθώς και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ιού.
Αξιοποιούμε την υψηλή επισκεψιμότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιούμε τις ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πιο πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της περιοχής μας, στην ακτογραμμή της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Χαλκιδικής, που το καλοκαίρι αποτελεί τόπο προσέλευσης χιλιάδων τουριστών από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Μέσα από διαμορφωμένα περίπτερα ενημέρωσης και δράσεις δρόμου (street action), έντυπο ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και στα αγγλικά σχετικά με τον ιό του AIDS, αφίσες και δωρεάν διανομή προφυλακτικών, το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα φροντίσουν για την έγκυρη πληροφόρηση του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας, θυμίζοντας σε όλους ότι η σωστή ενημέρωση για την ασθένεια αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπισή της.
Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη θωράκιση της δημόσιας υγείας και τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας μέσα από ένα πλαίσιο συντονισμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης και της πρόληψης σε θέματα υγείας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι ενημερωτικές παρεμβάσεις για τον ιό HIV/AIDS στην ακτογραμμή της Κεντρικής Μακεδονίας θα υλοποιηθούν από την Τρίτη 5 Αυγούστου έως την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014, από την Τετάρτη 20 Αυγούστου έως το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 και από την Τετάρτη 27  Αυγούστου έως το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014. κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες (19.00 έως 23.00) για κάθε εκδήλωση, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη προσέγγιση του πληθυσμού-στόχου. Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των ενημερωτικών παρεμβάσεων έχει ως εξής:
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης
08/08/2014:  Περαία (ενημερωτικό σταντ), Αγία Τριάδα (δράση street action)
20/08/2014:  Ν. Μηχανιώνα (ενημερωτικό σταντ), Επανομή (δράση street action)
28/08/2014:  Ασπροβάλτα - Σταυρός (ενημερωτικό σταντ), Ολυμπιάδα (δράση street action)

Π.Ε. Πιερίας
05/08/2014: Πλαταμώνας (ενημερωτικό σταντ), Νέοι Πόροι, Νέος Πλαταμώνας (street action), Παραλία
06/08/2014: Λεπτοκαρυά (ενημερωτικό σταντ), Λιτόχωρο (δράση street action)

Π.Ε. Χαλκιδικής
07/08/2014:  Ν. Μουδανιά (ενημερωτικό σταντ), Ν. Ποτίδαια (δράση street action)
21/08/2014: Νικήτη (ενημερωτικό σταντ) 
22/08/2014: Πολύχρονο (ενημερωτικό σταντ), Χανιώτη (δράση street action), Πευκοχώρι (δράση street action)
23/08/2014: Καλλιθέα (ενημερωτικό σταντ), Άφυτος (δράση street action)
26/08/2014: Ν. Μαρμαράς (ενημερωτικό σταντ)
27/08/2014: Σάρτη (ενημερωτικό σταντ)
29/08/2014: Ν. Καλλικράτεια (ενημερωτικό σταντ και δράση street action)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
·      Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας
Τηλ. 2313 330 860 & 2313 330859
·      Στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης
Τηλ. και φαξ: 2310 229139 & 2310 243363
E-mail: keelpno.thess@keelpno.gr

www.keelpno.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...