Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Magnify Image

Στους 381 νεκρούς και τους 1800 τραυματίες ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων της χώρας.

   Ο σεισμός ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε πως είχε μέγεθος 6,1 πλέον δίνεται 6,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο τοποθετείται στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ σημαντικές ήταν οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες οι οποίες είχαν διακοπεί.   
Στη Λουντιάν αναμένεται να φτάσει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Κίνας προκειμένου να επιβλέψει από κοντά τις επιχειρήσεις διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

 Χιλιάδες σκηνές και κρεβάτια στάλθηκαν ώστε να στηθούν τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης για τους άστεγους ενώ στο σημείο βρίσκονται πάνω από 2.500 στρατιώτες, 400 διασώστες και 12 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια.



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...