Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

"ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ"

Magnify Image

Προς τον αξιότιμο κύριο Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας 

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,
 Όπως πιθανόν να έχετε ενημερωθεί ένα μέλος του εθνικού σας κοινοβουλίου και πρόσφατος ιδρυτής του ελληνικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος χρησιμοποίησε έναν άκρως υποτιμητικό όρο (το ελληνικό συνώνυμο της λέξης "faggot") σε μια αναφορά του στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου στο Twitter. Κατά τα φαινόμενα το tweet του συν-βουλευτή σας δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια έκφραση της προφανούς αποδοκιμασίας του για τον αρραβώνα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με τον ομόφυλο σύντροφό του.
Ως ένας περήφανος εκπατρισμένος Έλληνας, ο οποίος ζει σε μια κοινωνία όπου η προκατάληψη είναι ευρέως καταδικαστέα, απογοητεύτηκα αλλά ίσως και να μην εξεπλάγην εντελώς από την παρατήρηση του συναδέλφου σας. Έχοντας ξεφύγει από τη διάχυτη και συχνά ξεκάθαρη ομοφοβία της Ελλάδας προς αναζήτηση μιας δικαιότερης κοινωνίας όπου θα μπορούσα εξίσου να έχω το δικαίωμα να κάνω αυτό που έκανε και ο Λουξεμβουργιανός ομόλογός σας, δεν εκπλήσσομαι από τέτοιες προσβλητικές εκφράσεις. Βλέπω όμως, το συγκεκριμένο αυτό ξέσπασμα σαν μια μοναδική ευκαιρία για έναν ανοιχτόμυαλο ηγέτη να αποτελέσει το έναυσμα για μια διαδικασία θετικής σκέψης και αυθεντικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών της όμορφης πατρίδας μου.
 Βλέπετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ενώ μια ελευθερόστομη μειοψηφία των σύγχρονων Ελλήνων μπορεί να εκφράζει ήδη την απαξίωση και τον αποτροπιασμό της σχετικά με την προσβλητική παρατήρηση του συναδέλφου σας, μια πολύ μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των συμπολιτών σας θα πάει για ύπνο το βράδυ παντελώς αδιάφορη και ανεπηρέαστη από το σημερινό περιστατικό
. Η αντίδρασή τους, αν έχουν καλά-καλά ακούσει ή διαβάσει σχετικά με τη δημόσια σπίλωση του συναδέλφου σας, θα κυμανθεί από την παντελή απάθεια, γιατί προφανώς και η χώρα έχει να καταπιαστεί με πολύ σοβαρότερα θέματα, μέχρι την ελαφρώς κεκαλυμμένη στήριξη αυτών των μισαλλόδοξων απόψεων του συγκεκριμένου μέλους του κοινοβουλίου.

   Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που σας προσφέρεται για μια τρομερή ηγετική ευκαιρία: Αν σκοπεύατε να εκφράσετε την απογοήτευση και να επικοινωνήσετε τις ειλικρινείς τύψεις σας προς τον Λουξεμβουργιανό ομόλογό σας εκ μέρους ενός ολόκληρου έθνους, θα πυροδοτούσατε αυτόματα αυτόν τον σημαντικό ενήλικο διάλογο μεταξύ των πολιτών σας. Θα βοηθούσατε στο να εκτεθούν και να προκληθούν μερικές από τις προαναφερθείσες ελαφρώς κεκαλυμμένες προκαταλήψεις τους. Θα ξεκινούσατε έναν πιο ευφυή διάλογο σχετικά με μερικές λιγότερο εμφανείς αιτίες της ελληνικής μετανάστευσης εξειδικευμένων επαγγελματιών και εταιριών. Και θα χρησιμοποιούσατε μια μικρή δόση εθνικής ''τσίπας' ώστε να ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα αντιπαράθεσης σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι ένα πραγματικά δημοκρατικό έθνος, βασισμένο στον αρχαιοελληνικό ορισμό της ελευθερίας.
 Η μισαλλοδοξία δεν είναι εύκολο να εξαλειφθεί και σαφώς και θα πάρει κάποιο χρόνο ώστε να εμπλουτιστεί ένα ολόκληρο έθνος με τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες της ισότητας και του ανεπιφύλακτου αμοιβαίου σεβασμού, οι οποίες ορίζουν και οδηγούν μερικές από τις πιο ανεπτυγμένες δυικές δημοκρατίες όπως αυτή που επέλεξα να κάνω σπίτι μου. Αλλά το σημερινό συμβάν ήταν ένα τέλειο παράδειγμα μιας ευκαιρίας ώστε να ξεκινήσει τουλάχιστον η διαδικασία. Η δύναμη του εκλεγμένου γραφείου σας, συνδυασμένη με μια δυνατή δόση ηθικού σθένους από πλευράς σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να ξεκινήσει αυτός ο εθνικός διάλογος. Και όταν οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν να σκέφτονται και να συλλογίζονται, η προκατάληψη σταδιακά θα μειωθεί.

 Καλή τύχη, κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτή θα μπορούσε εύκολα να είναι μια από τις απλούστερες και πιο ικανοποιητικές ευκαιρίες της θητείας σας. Με το να εξευτελίσετε, να εκθέσετε και εν τέλει να μειώσετε τη μισαλλοδοξία στην μοντέρνα ελληνική κοινωνία. 
Θα τιμούσατε την επιβλητική αρχαία δημοκρατική κληρονομιά μας ενώ παράλληλα θα δημιουργούσατε ένα μοναδικό κληροδότημα και για σας τον ίδιο. 


Με σεβασμό,
 Ανδρέας Σουβαλιώτης
 Τορόντο, Καναδάς 



Ο Ανδρέας Σουβαλιώτης είναι ιδρυτής του Green Rewards και του AIR MILES for Social Change, των πρώτων εθνικών προγραμμάτων παγκοσμίως που στοχεύουν στην παρότρυνση για έναν οικολογικό και υγιή τρόπο ζωής. 
Τα επιτεύγματα του στο να επηρεάζει και να ανταμείβει αλλαγές συμπεριφορών σε μαζική κλίμακα έχουν αναγνωριστεί από ηγετικές μορφές κοινωνικής ευθύνης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Καναδά, γράφει και μιλάει σε όλη τη χώρα για την κοινωνική αλλαγή και καινοτομία, όπως επίσης και για το αναδυόμενο μοντέλο κοινών αξιών. Εκπαιδεύτηκε δις από τον πρώην Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και βραβευμένο με Νόμπελ Al Gore και προεδρεύει στην εθνική συμβουλευτική επιτροπή για την κλιματική αλλαγή του WWF στον Καναδά. 
Παράλληλα, προεδρεύει και στη συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Υπεύθυνης Ηγεσίας του Queen's School of Business ενώ υπηρετεί και σε αρκετά άλλα ακαδημαϊκά και μη κερδοσκοπικά συμβούλια. Είναι ένα πολύ ενεργό μέλος του Οργανισμού Νεαρών Προέδρων (Young Presidents' Organization), όπου υπηρετεί σαν πρόεδρος την εθνικής αντιπροσωπείας για τον Καναδά αλλά και για το τμήμα του Τορόντο.
 Κατέχει πτυχίο στις Επιστήμες (Bachelor of Science) από το πανεπιστήμιο του Brandon, όπως επίσης και μεταπτυχιακό στον τομέα των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το πανεπιστήμιο McMaster. Τέλος, είναι ο συγγραφέας του Misfit.




 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...