Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΑΠΟΨΗ: ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Νέοι άνθρωποι ανέλαβαν το τιμόνι της Αλμωπίας με μεράκι για προσφορά και με όραμα να κάνουν τον πολύπαθο και εγκαταλελειμμένο τόπο μας καλύτερο και την διαβίωση των κατοίκων πιο άνετη.
Εμείς σαν Προμαχιώτικα Νέα θα αναφέρουμε κάποιους βασικούς τομείς, στους οποίους θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο-που περιλαμβάνει και αρκετούς χωριανούς- να σηκώσει τα μανίκια  για να βάλει το λιθαράκι του στο οικοδόμημα της Καρατζόβας και να παρέμβει  στην επίλυση  χρόνιων θεμάτων-προβλημάτων του πολυπληθέστερου  χωριού του δήμου, με την μεγαλύτερη συνεισφορά στα έσοδά του. 
Οι Πρόμαχοι αξίζουν και δικαιούνται καλύτερης μεταχείρισης και ελπίζουμε-πιστεύουμε ότι αυτή η νέα δημοτική αρχή πρέπει και μπορεί να αναβαθμίσει το ιστορικό μας χωριό.

Βασικές υποδομές
Η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου για την υγεία δικτύου ύδρευσης.
Αναβάθμιση των απαράδεκτων συνθηκών ποτίσματος των αγροτικών παραγωγών.
Δημιουργία δεύτερου υδραγωγείου, δίπλα στο ήδη υπάρχον, που θα δώσει μόνιμη λύση στη λειψυδρία του καλοκαιριού.
Ασφαλτόστρωση όλων των άθλιων, γεμάτων λακκούβες, παράδρομων σε όλες τις γειτονιές.
Εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, εγκαταλείποντας το πρωτόγονο σύστημα βόθρων, που επικρατεί σήμερα.
Ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου Αριδαίας-Προμάχων και διαγράμμιση, ώστε να μειωθεί ο υπαρκτός κίνδυνος ατυχημάτων.

Καθημερινότητα
Τοποθέτηση πολλών μικρών κάδων απορριμάτων σε όλες τις γειτονιές και συχνή περισυλλογή τους, με παράλληλο πλύσιμο και απολύμανση.
Δημιουργία πλυντηρίου των αγροτικών βυτίων-ψεκασμού σε περιοχή περιφερειακά του χωριού, για την αποφυγή εισπνοής των επικίνδυνων χημικών.
Τοποθέτηση δυο υπαλλήλων γενικών καθηκόντων για όλα τα καθημερινά θέματα, όπως υπάρχουν στην Αριδαία και σε άλλα χωριά.
Επιδιόρθωση και αντικατάσταση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του πολύπαθου αγροτικού ιατρείου και εξεύρεση σωστής και δίκαιης λύσης, για να μειωθεί η απαράδεκτη ταλαιπωρία των δεκάδων ασφαλισμένων γερόντων.
Παρουσία μόνιμου γραμματέα στα γραφεία της κοινότητας και όχι μόνο δυο μέρες τη βδομάδα.

Αξιοποίηση δημόσιων χώρων
Εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του παλιού εγκαταλελειμμένου φυλακίου για την κατασκευή επωφελών δράσεων(εστιατόριο, πάρκινγκ, πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδα, αίθουσα δεξιώσεων).
Αναδιοργάνωση του οικήματος του σπιτιού του παιδιού και χρήση προς όφελος των κατοίκων.
Ανάδειξη και αξιοποίηση με την κατασκευή υπαίθριου αναψυκτηρίου στην απείρου φυσικού κάλλους περιοχή της Μπιτσκίας-φράγματος.
Προσεκτικές επεμβάσεις στην ορεινή περιοχή Παπράιντσα με την κατασκευή καταφυγίου και διαφόρων οικολογικών κατασκευών αναψυχής.
Σχεδιασμός για την εκμετάλλευση του θρησκευτικού τουρισμού του Αγίου Ιλαρίωνα, με εξεύρεση τρόπων να περνούν οι εκατοντάδες επισκέπτες μέσα από το χωριό.
Ενίσχυση των υποδομών του κοινοτικού γυμναστηρίου, με βελτίωση των κτιρίων και την κατασκευή σκεπαστής εξέδρας.

Πολιτισμός
Καθιέρωση συχνών εκδηλώσεων στο χωριό, σε συνεργασία με διάφορους φορείς.
Οργάνωση ομιλιών για θέματα ιστορίας, παράδοσης, γλώσσας, ποίησης, ζωγραφικής, υγείας.
Θέσπιση συχνών  προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, μικρών και μεγάλων σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.
Προβολές ταινιών στο κέντρο νεότητας.
Δημιουργία κοινωνικού καταστήματος σε μόνιμη βάση για την ανακούφιση πολλών αναξιοπαθούντων.
Ίδρυση ομάδας πολιτών-εθελοντών για παρεμβάσεις σε απλά καθημερινά θέματα.
Θεσμοθέτηση καλοκαιρινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συναυλίες από ελληνικά γκρουπ λαϊκών και ξένων τραγουδιών.
Παρουσίαση θεατρικών έργων από τοπικούς θιάσους και συνεργασία με διάφορα καλλιτεχνικά εργαστήρια από την Ελλάδα.
Δημιουργία ιστοσελίδας με διαχείριση από την τοπική κοινότητα, που θα προβάλλει τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και θα ενημερώνει τους κατοίκους για τα θέματα της καθημερινότητας.


Κλείνοντας, ευχόμαστε  κάποια από τα προαναφερόμενα, να πραγματοποιηθούν και να προστεθεί ένα λιθαράκι στην βελτίωση του οικοδομήματος του πολύπαθου τόπου μας και να γίνει ένα βήμα μπροστά...

6 σχόλια :

ποσα αραγε θα υλοπιυθουν για να δουμε

Εύκολη πρόσβαση σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα! Από όλα αυτά 50% αν θα γίνει!!!

Φανταζει ουτοπικο τουτο το ποστ...

Γιατι να μας φαινονται ουτοπικα τα αιτηματα αυτα? Μακαρι να το συνειδητοποιησουμε και να δραστηριοποιηθουμε καποια στιγμη και να μην συμβιβαζομαστε με τιποτα λιγοτερο απο τα βασικα για την γενικη μας ευημερια. Ολα αυτα δεν ειναι "πολυτελεια" για ενα μεγαλο και ζωντανο χωριο στην Ελλαδα του 21ου αιωνα!

Να δούμε τη θα λένε στις εκδηλώσεις του χρόνου και στην σούρβα,όλα τα έξοδα έγιναν χωρίς την χορηγία του δήμου; Δεν το λέω με κουσκουσιαρικη διάθεση, απλά σαν μια παρατήρηση που υπήρχε απο όλους μας τα προηγούμενα χρόνια όταν άνοιγαν πάντα οι εκδηλώσεις.Για το χωρίο μας είναι βασικό να γίνει αλλαγή στο δίκτυο ύδρευσης.Αφορά το μέλλον τον παιδιών μας,και η άρδευση να συντηρηθεί ριζικά το δίκτυο δεν έχουμε και τον τεράστιο κάμπο για να μην μπορεί να γίνει.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...