Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τους νέους αγρότες και τα πετσοκομμένα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης.



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Για τους νέους αγρότες και τα πετσοκομμένα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης.

 Πετσοκομμένα είδαν τα οριστικά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης χιλιάδες αγρότες. Στην πλειοψηφία τους νέοι ηλικιακά αγρότες από την Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Κρήτη κ.ά. Απώλεσαν δικαιώματα – ενισχύσεις, δηλαδή εισόδημα, από έλλειψη ενημέρωσης, αυθαίρετες ενέργειες, λάθη της δημόσιας διοίκησης. Οι αιτίες στην πλειοψηφία τους είναι:
1. Δεν υπήρχε ενημέρωση ότι η συμπλήρωση του «Εντύπου 6 – Ενοικίαση ∆ικαιωµάτων Ενιαίας Ενίσχυσης μαζί µε γη» για τη μεταβίβαση το 2014, δεν θα αρκούσε αλλά έπρεπε να ξαναϋποβάλλουν το 2015, αφού το 2013 είναι ο χρόνος αναφοράς. Οι ίδιοι, δεν μπορούσαν να το φανταστούν αφού και µέχρι το 2014, δηλαδή, πριν τη νέα κατανοµή, λάµβαναν ατόφια την επιδότησή τους για τα δικαιώµατα ενιαίας ενίσχυσης που τους αναλογούσαν. Έτσι, το 2015 έχασαν εντελώς δικαιώματα, γιατί τους δόθηκε ενίσχυση συνολικής αξίας κάτω των 250 ευρώ, ή διαπίστωσαν πως δικαιούνται κουτσουρεμένο τσεκ (πρώτη και δεύτερη δόση), συγκριτικά µε ό,τι ελάμβαναν έως και το 2014.
2. Χιλιάδες αγρότες που είχαν ενταχτεί στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών (ενίσχυση κάτω των 1250 ευρώ) και συνεπώς δεν εντάσσονται στο δείγμα ελέγχου, όμως μερικοί λόγω νέων όρων και αλλαγών ξεπέρασαν το όριο των 1250 ευρώ σε 2000 και 3000 ευρώ σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στις αιτήσεις στον ΟΣΔΕ. Ωστόσο τις ενισχύσεις για τα πραγματικά νέα δικαιώματα δεν τις έλαβαν ποτέ, γιατί η δημόσια υπηρεσία δεν τους απένταξε από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών και χάνουν χρήματα που δικαιούνται και έχουν ανάγκη.
Δεδομένου ότι, τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οξυμμένα από την σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, με τις φοροεπιδρομές και τα εξοντωτικά χαράτσια που οδηγούν στο ξεκλήρισμα και ότι, οι αστοχίες της δημόσιας διοίκησης αφορούν αγρότες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και έχουν σαν θύματα φτωχούς αγρότες, αλλά και νέους ηλικιακά αγρότες, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αγροτών είναι γηρασμένη (56,2 % πάνω από 55 ετών) και υπάρχει ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να: 

- Διορθωθούν οι αδικίες, αφού στην πλειοψηφία τους αφορούν φτωχούς αγρότες και νέους στην ηλικία, που εντάχτηκαν σε προγράμματα και βρέθηκαν στο κενό δίχως δική τους ευθύνη
- Υπάρξει δυνατότητα ενστάσεων επί των οριστικών δικαιωμάτων.


Η βουλευτής του ΚΚΕ 

Διαμάντω Μανωλάκου 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...